Forum
- pur si simplu -
Inceput | Cautare | Inregistrare | Conexiune

Nu snteti conectat.
Forum / Discutii Diverse / Printre complexe si frustrari.    
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Deja am pornit cronometru ca sa vad ce viteaza de reactziune ai  ! :D:D:D

20-07-2008 23:37:46
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Da, la al doilea birou pe dreapta ......intreaba de unu" Eminescu caminar de neamul lui ! El e cu scrisorile shi reclamatziile ! :D
ibiutza a scris:

aici se fac reclamatiile ca vreau sa am poza pe  forum la fel  ca gagica cu pantaloni scurti csi cu  Peter sau astia au pile


Ultima modificare facuta de CIUDATUL SA (20-07-2008 23:44:43)


20-07-2008 23:44:03
   
?? ibiutza
Cont Sters

Inregistat: 19-07-2008
Mesaje: 130
am gresit forumul trebuia sa scriu pe altul

20-07-2008 23:46:02
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669

CIUDATUL SA a scris:

@ Sandie...
Shi ca sa ti inervezi un pic (de fapt sunt sigur ca o sa faci precum bomba atomica ...hihihi ).....scrisoarili aiaste nu cumva au fost scursurile unui creier oxigenat de sange +++ ? oare de ce copii romani sunt obligatzi sa se posterneze in fatza unui sifilitic ?

Uscativ asa cum este, gârbovit si de nimic,
Universul fara margini e în degetul lui mic,
Caci sub frunte-i viitorul si trecutul se încheaga,
Noapte-adânc-a veciniciei el în siruri o dezleaga;
Precum Atlas în vehime sprijinea cerul pe umar
Asa sprijina el lumea si vecia într-un numar.

Si pe toti ce-n asta lume sunt supusi puterii sortii
Deopotriva-i stapâneste raza ta si geniul mortii!


Revenit de la Ciolpani relativ inervat de circulatia infecta de la intrarea-n sifilitica :x noastra... asa-zisa capitala (PEDEAPSA CAPITALA :( poate :rolleyes:), uite ca nu ma pot abtine, cumetre SA, sa nu "stric" o postare si simultan, fireste, ceva timp din viata, convins de valabilitatea principiului "prieten e ala de-ti atrage atentzia cind gresesti, nu doar te pupa-n cur" :D  - de obicei interesat...

Asa ca ma inervez io :D in locul dragei de Sandie Shaw (mai mult Chain-Saw :D:D in postarile din ultima vreme), din simplul motiv ca nu doar matalutza, ci si ailalti detractori ai lui Eminescu gresesc fatal, din cel putin 1.000000000 :D:D de puncte de vedere.

Io o sa punctez doar citeva:

1. Nu-l raporteaza cumva la epoca lui si strimba din nas superior total nejustificat, ca si cum am putea evalua/compara un film al lui Eisenstein din 1907 cu ultimele subtilitati psihedelico-thrillero-hollywoodiene ale mileniului III.

2. Nu stiu (sau nu vor) sa remarce, in ciuda formei uneori vetuste (normal) de exprimare, avansul aiuritor al modului de gindire al "sifiliticului" Eminescu - paradoxal, raportat TOT la epoca lui; teoria relativitatatii, Big Bangul si multe alte chestii foiau vioi "avant la lettre" prin neuronul Poetului (cu P mare, cumetre... ;) - parerea mea, evident).

3. Uita, pina la urma, ca nu exista absolut nicio dovada a "sifilisului" inventat 99% de masoni pentru a incerca justificarea ASASINARII lui Eminescu - chestie vad io tabu si dupa "Lovilutzie" prin presa noastra "libera" :rolleyes: Motivul e hipercunoscut, dar jidovimea globala :x n-ar lasa in ruptul capului sa "transpire" cumva: repetatele proteste publicistice ale Marelui Jurnalist Eminescu (hai sa te inervez si io un pic hihi :D:D cu majusculele astea ;)) contra "invaziei" a peste 800.000 de jidani "importati" :x in Moldova din Galitzia etc. Plus degradarea taranului moldovean provocata de circiumarii jidani si alte 1001 de probleme acute ale vremii.

Ultima modificare facuta de Xtremul (21-07-2008 01:03:19)


21-07-2008 00:12:04
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Hihihi hai sa continui de a fi o TIGARA PALL MALL , ia retur :

Cu toţii am auzit, am studiat despre Eminescu ca fiind geniul nostru poetic, existând numeroase biografii care prezintă viaţa şi opera marelui poet, …dar numai a “poetului”. Se evita, cu sau fără ştiinţă, a se insista pe opera sa ziaristică, pe opera sa politică, realizări ce nu sunt cu nimic mai prejos de poezia sa. Se evită de asemeni a se vorbi prea mult despre sfârşitul (cu adevărat tragic) al omului complet care a fost Eminescu, personalitatea lui conturându-se nu numai prin poezia sa, ci prin întreaga sa operă fie ea şi politică, căci pentru această vină (implicare politică) a fost SACRIFICAT şi nu răpus de boală după cum ne învaţă istoria şi literatura oficială.

    Din fericire mai există încă spirite rebele, care nu cred orbeşte în tot ceea ce li se prezintă ca fiind real şi îşi mai pun întrebări, căutând în acelaşi timp, cu perseverenţă şi curaj, răspunsuri cu adevărat conforme cu realitatea. În ceea ce priveşte viaţa şi opera lui Mihai Eminescu, se remarcă două (dintre cele mai cunoscute) asemenea firi curioase şi curajoase, şi anume Nicolae Georgescu cu lucrarea “A doua viaţă a lui Eminescu“, Editura Europa Nova, Bucureşti, 1994 şi Theodor Codreanu cu lucrarea “Dubla sacrificare a lui Eminescu“, Editura Macarie, Târgovişte, 1997.

   Problematica propusă de N. Georgescu începe cu o analiză pe text, mai precis asupra ultimului interogatoriu luat lui Eminescu, eveniment ce i-a atras “aura” de nebun şi persoană iresponsabilă psihic. Autorul observă în acest interviu o serie de inadvertenţe care, “ori reprezintă un lanţ nesfârşit de coincidenţe, ori e treabă serioasă, şi atunci e groasă de tot“.

   Iată mai întâi interogatoriul lui Eminescu, în ospiciul din strada Plantelor, la 12 iunie 1889, cu trei zile înainte de moartea sa:
-Cum te cheamă?
-Sunt Matei Basarab, am fost rănit la cap de către Petre Poenaru, milionar, pe care regele l-a pus să mă împuşte cu puşca umplută cu pietre de diamant cât oul de mare.
-Pentru ce?
-Pentru că eu fiind moştenitorul lui Matei Basarab, regele se temea ca eu să nu-i iau moştenirea.
-Ce ai de gând să faci când te vei face bine?
-Am să fac botanică, zoologie, mineralogie, gramatică chinezească, evreiască, italienească şi sanscrită. Ştiu 64 de limbi.
-Cine e Poenaru care te-a lovit?
-Un om bogat care are 48 de moşii, 48 de râuri, 48 de garduri, 48 de case, 48 de sate şi care are 48 de milioane.

    Aceste 4 întrebări şi 4 răspunsuri constituie un text cu cele mai ciudate simetrii cu putinţă. Fiind atenţionat asupra numerologiei masonice, autorul remarcă această numerologie în cadrul interogatoriului, mergând până la identificare. Numărând cuvintele, până la “ştiu 64 de limbi”, sunt exact 64 de cuvinte. Numărând cuvintele primului răspuns, remarcăm exact 33. La al doilea răspuns, dacă citim “nu-i” ca un singur cuvânt, obţinem 15 cuvinte, care adunate la primele 33 rezultă 48. Al treilea răspuns are tot 15 cuvinte, în acest mod, dacă adresantul uită să adune la cele 33 de cuvinte pe primele cifre, i se mai pun o dată în faţă. În cel de-al treilea răspuns, cifra 48 se repetă de 6 ori: semnal puternic! Simetriile sunt atât de bine construite, după părerea autorului, încât este de presupus că acest text a fost cu migală prelucrat, având în vedere că, toate aceste numere, 33, 48, 64, sunt folosite curent de către masoni în limbajul codificat al semnelor de recunoaştere specific francmasonice. Relaţiile numerice fiind suspect de exacte (cele de mai sus fiind doar o parte mai sugestivă dintre ele), apar două concluzii:

a) Eminescu a folosit limbajul masonic, şi atunci nu era nebun;
b) Textul este un fals, deci proba nebuniei cade.

   Să pornim însă cu începutul, căutând a contura imaginea “omului” Eminescu, în totalitatea sa, şi să găsim astfel o cauză probabilă a acestor falsuri istorice, cu repercursiuni până în ziua de astăzi.

    Eminescu se afla la momentul 1883 pe culmea carierei sale politice şi ziaristice, jucând în acel moment un rol public mult mai important decât a lăsat să se înţeleagă istoria literară tradiţională, realizând performanţe unice nu numai ca poet, ci revoluţionând chiar şi jurnalistica de idei politice şi sociale (Th. Codreanu, op.cit., pag.35).

   El a transformat “Timpul” dintr-o publicaţie modestă de partid într-un ziar de audienţă naţională, conferindu-i o înaltă clasă jurnalistică. Deşi “Timpul” era o publicaţie a conservatorilor, Eminescu nu făcea politica unui partid, ci a impus un punct de vedere naţional care poartă amprenta excepţionalei sale gândiri.

   N. Georgescu este de părere că Eminescu a pus capăt jurnalisticii de tip masonic, înconjurată de secrete şi parole, modă care proliferase din perioada paşoptistă. Jurnalistica lui redă demnitatea proprietăţii cuvântului, cristalizând totodată o doctrină naţională modernă, capabilă să oblăduiască aducerea României la locul meritat în rândul marilor culturi şi civilizaţii europene.

   Theodor Codreanu îl consideră pe Eminescu întemeietorul doctrinei naţionale moderne, doctrină care din cauza “binevoitorilor” nu a ajuns să marcheze politica românească. (Th. Codreanu, op.cit., pag.8)

    Eminescu opunea panslavismului, care era considerat tot atât de nociv pentru români ca şi pangermanismul, un spirit pur latin. El a înţeles că marea slăbiciune a istoriei noastre stă în discordie, încă din perioada vieneză încercând să împace societăţi studenţeşti rivale, înscriindu-se ca membru în ambele, gest neînţeles nici de contemporanii săi, nici de posteritatea critică.

    A întemeiat “Societatea Carpaţii”, care avea ca scop unirea politică şi culturală a tuturor românilor din Ardeal, Bucovina şi Basarabia, ajungând să numere peste 20000 membri gata oricând chiar de luptă armată.

    Neavând încredere în conservatori (masonii P.P.Carp şi Titu Maiorescu) şi mai ales în liberali (I.C.Brătianu, C.A.Rosetti, tot masoni), Eminescu observa cu luciditate mersul politic al vremii, criticând atitudinea inoportună a celor de la conducere.

   Momentul “morţii civile” a lui Eminescu corespunde cu intenţia (realizată apoi) a politicienilor (P.P.Carp, Titu Maiorescu, Carol I) de a intra în orbita politicii Germaniei, care era aliată cu Austro-Ungaria, această politică necesitând tăcere totală în privinţa Ardealului. Lesne de închipuit că pentru omul “Societăţii Carpaţii” o asemenea tăcere era de neacceptat.

    Despre cât de serioasă era problema ne spune reacţia Centriştilor la un discurs al lui Petre Grădişteanu rostit la 6 iunie 1883 cu ocazia unei festivităţi, discurs ce făcea aluzie la teritoriile ce lipsesc României, în urma scandalului Grădişteanu trebuind să meargă personal să retracteze cele spuse. Acum este şi perioada când au loc unele schimbări conforme cu noua orientare, un prieten apropiat al lui Eminescu, Zamfir C. Arbore, fiind chiar expulzat datorită orientării sale politice, însăşi “Societatea Carpaţii” urmând să fie desfiinţată la cererea habsburgilor. Eminescu, atât de vehement, nu putea fi lăsat în pace.

   P.P.Carp, aflat la Viena pentru a negocia tratatul secret cu Austro-Ungaria, îi trimite o notă lui Titu Maiorescu, care de fapt era un ordin politic: “şi mai potoliţi-l pe Eminescu!”

    Remarcăm că singurii martori ai “nebuniei” lui Eminescu au fost Titu Maiorescu, Grigore Ventura (Rică Venturiano din piesa lui Caragiale) şi d-na Szoke (Soţia lui Slavici), ultimii doi fiind informatori în slujba Austro-Ungariei.

Pe 28 iunie 1883, dată fatidică pentru Eminescu, d-na Slavici, gazda poetului, trimite un bilet lui Maiorescu în care îi spune să facă ceva cu Eminescu, că a înnebunit. Maiorescu îl trimite pe Eminescu la “Societatea Carpaţii”, unde trebuia să se întâlnească cu un anume Simţion. Trebuie să amintim aici faptul că Eminescu era urmărit pas cu pas de către iscoadele austriece. Pe drum, “întâmplător” se întâlneşte cu Gr. Ventura, care-i propune o escală la baia Mitraşewski, aflată în drumul lor. Ventura dispare, ducându-se după ajutor, spunând că Eminescu a înnebunit pe motiv că se aruncă în apă fierbinte. Apropiaţii poetului ştiau că acesta este adeptul băilor orientale, conform cărora, dacă te scufunzi într-o zi caniculară în apă fierbinte, suporţi mult mai uşor căldura. Dar iată că în noua conjunctură politică această practică devenise nebunie.

   Uşa de la baie este dată în lături de către poliţiştii îndrumaţi de Ventura, şi cu toată împotrivirea lui Eminescu, i se pune cămaşa de forţă şi este dus la un sanatoriu. Ion Rusu Şirianu, care se afla în zonă la momentul incidentului, îşi amintea: “Am auzit glasul său cel adevărat strigând cu deznădejdea celui care se îneacă -Ajutor!“.

    Acesta a fost complotul care a marcat începutul morţii civile a poetului, cunoscut fiind că în acea vreme cine era declarat nebun, era automat scos din viaţa politică. Suferinţele, după cum se va vedea, abia începuseră, cei ce l-au declarat nebun căutând acum să-i popularizeze “starea”.

   Prima reacţie apare în “Românul” lui Rosetti la 1 iulie, unde ştirea îmbolnăvirii sale este publicată (stupoare) în 48 de cuvinte. Urmează imediat răspunsul din “Timpul“, în care se anunţa înlocuirea celui “bolnav” din redacţie. Această grăbită destituire este anunţată prin 64 de cuvinte, ambele anunţuri reprezentând de fapt parole masonice.

   În perioada următoare Eminescu este trimis la Viena, unde rămâne până în februarie 1884, “propunându-i-se” apoi o călătorie în Italia, cu scopul de a fi ţinut cât mai departe de viaţa politică. În Italia, unul dintre însoţitori, pe care Eminescu îl considera prieten, destăinuindu-i-se, îi mărturiseşte că avea misiunea ingrată de a-l convinge să se stabilească în orice oraş ar vrea, în afară de Bucureşti. Misiunea nu a reuşit, astfel încât boala poetului trebuia să continue, în ciuda mărturiilor unor contemporani: Al.Vlahuţă care l-a găsit în iulie 1884 “cu mintea întreagă” şi I. Slavici care-l aprecia ca pe un “om cu mintea limpede şi cu deosebire chibzuit“.

    În majoritatea caracterizărilor făcute s-a mers pe ideea de necontestat a bolii, urmărindu-se a se dovedi faptul că în perioada 1883-1889 nu a creat nimic (afirmaţie cu totul falsă), momentele de luciditate dovedite în această perioadă fiind de neînţeles pentru aceşti critici. Domniile lor nu ţin cont însă de faptul că în buzunarul de la haina în care a părăsit această lume, la 15 iunie 1889, se aflau scrise de mâna lui poeziile “Viaţa” şi “Stele în cer“, ori discută cu un relativism suspect poezia “De ce nu-mi vii…” trimisă de Eminescu de la Mănăstirea Neamţ în ianuarie 1887, la Convorbiri Literare. Argumentul creativităţii conştient manifestată abundă de mărturii documentare, diagnosticul medical căzând de la sine, un “paralitic general”, un “abulic de ultimul grad” nemaiputând să creeze, deoarece o astfel de stare l-ar fi pus în imposibilitatea de a mai face diferenţa între viaţă şi vis.

    După ce s-a întors din Italia, Eminescu a fost dat pe mâna unui medic evreu, Francisc Iszac, care deşi îi pune un diagnostic fals, îi administrează un tratament inadecvat chiar pentru acel diagnostic: cură cu mercur, 4g. pe zi, ştiut fiind faptul că şi numai 0,5g. intoxică grav organismul. Trimis la 26 mai 1887 la Halle, medicii vienezi nu confirmă diagnosticul, în momentul în care evreul Iszac îi mărise doza la 7g. În urma “tratamentului”, poetul se alege cu o pseudo-paralizie, cu incotinenţă urinară şi o nevrită periferică.

    În primăvara anului 1888, Eminescu se întoarce la Bucureşti influenţat de Veronica Micle şi mai scrie o serie de articole, ultimul text, datat la 13 ianuarie 1889, zguduind din temelie guvernul, făcându-l pentru o clipă pe Gună Vernescu să demisioneze. Deşi aceste articole sunt anonime, se află totuşi că e în joc pana lui Eminescu, acesta fiind căutat şi internat iarăşi la sanatoriu.

   Urmează apoi interviul prezentat la începutul capitolului, luat bineînţeles de către un maestru în Francmasonerie, evreu Gheorghe Brusan (Bursen), cunoscut ca “metru Ghiţă”, aceasta fiind ultima tragicomedie pusă la cale de către masoni lui Eminescu (în timpul vieţii).

   A murit de sincopă cardiacă, nu datorită loviturii de la cap, ci datorată otrăvirii cu mercur, fiind îndepărtat în grabă, fără să i se facă autopsie (pe baza unui motiv fals), nefăcându-se nici recunoaşterea oficială din partea unui membru al familiei.

   Ceea ce s-a făcut după moartea lui Eminescu (mai precis după 1883), a fost “uitarea” deliberată a omului politic în favoarea geniului poetic. Nu întâmplător faima poetului Eminescu a început să crească odată cu momentul 1883. La sfârşitul acestui an, Titu Maiorescu va scoate o ediţie a poeziilor lui Eminescu, despre care a afirmat că a lucrat mult până să o tipărească, deşi prezintă numeroase greşeli. Se vedea că acest “lucrat” avea şi altă semnificaţie, ediţia având exact 64 de poezii. Mai mult, aranjamentul acestora nu respecta nici o ordine firească, cronologică sau de altă natură, volumul începând cu poezia “Singurătate“, menită să sugereze “problema” poetului.

   Această ediţie este scoasă fără acordul lui Eminescu care, când o va vedea în Iaşi, în 1886, se va înfuria, va sparge vitrina şi-şi va călca propriile poezii în picioare, gest interpretat imediat ca fiind produsul nebuniei.

   Istoria va avea de la moartea lui Eminescu tot mai puţin loc pentru ziaristul şi omul politic, fiindu-ne prezentat numai poetul. După 1989, când firesc ar fi fost să fie reabilitat, asistăm dimpotrivă la un nou atac, început de Moses Rosen, care pozează cu neruşinare în admirator al poetului, dar care nu poate accepta opera sa ziaristică. Poate pentru că a luat atitudine împotriva măsurilor abuzive concertate de Alianţa Israelită Universală? Da, dar pentru aceasta şi-a primit “răsplata”, fiind apostrofat de aceiaşi cărturari evrei cu “titluri” cunoscute urechilor noastre (destul de îngăduitoare): reacţionar, panseist, antisemnit, xenofob, naţionalist şovin, protolegionar, fascist.

   Aţi fi vrut dumneavoastră, domnule Rose, să fiţi un asemenea “execrabil om politic” care să atragă atenţia unei naţiuni (şi nu numai) prin geniu (nu numai poetic)!

   George Călinescu, într-un moment de luciditate, afirmă despre Eminescu că în 1880 era neliniştit “de ideea unei cabale urzite împotrivă-i“. Iată cum geniul poetului şi anunţa încă din 1881, prin versurile Scrisorii I, destinul probabil, oferit de o intelectualitate şi o societate care nu-i inspira prea mare încredere:

“Or să vie pe-a ta urmă în convoi de-nmormântare,
Splendid ca o ironie cu priviri nepăsătoare…
Iar deasupra tuturora va vorbi vrun mititel,
NU SLĂVINDU-TE PE TINE… LUSTRUINDU-SE PE EL
Sub a numelui tău umbră. IATĂ TOT CE TE AŞTEAPTĂ.
Ba să vezi… posteritatea este încă şi mai dreaptă.
NEPUTÂND SĂ TE AJUNGĂ, CREZI C-OR VREA SĂ TE ADMIRE?
EI VOR APLAUDA DESIGUR BIOGRAFIA SUBŢIRE
Care s-o-ncerca s-arate că n-ai fost vrun lucru mare,
C-ai fost om cum sunt şi dânşii… Măgulit e fiecare
Că n-ai fost mai mult ca dânsul. Şi prostatecele nări
Şi le umflă oricine în savante adunări
Când de tine se vorbeşte. S-a-nţeles de mai nainte
C-o ironică grimasă să te laude-n cuvinte.
Astfel încăput pe mâna a oricărui, te va drege
RELE-OR ZICE CĂ SUNT TOATE CÂTE NU VOR ÎNŢELEGE…
Dar afară de acestea, vor căta vieţii tale
SĂ-I GĂSEASCĂ PETE MULTE, RĂUTĂŢI ŞI MICI SCANDALE-
ASTEA TOATE TE APROPIE DE DÂNŞII… NU LUMINA
CE ÎN LUME-AI REVĂRSAT-O, CI PĂCATELE ŞI VINA,
OBOSEALA, SLĂBICIUNEA, TOATE RELELE ce sunt
într-un mod fatal legate de o mână de pământ“.

SHI MAI IA UN RETUR :

Doctorul V. Vineş păstrează ca dată a morţii ziua de 15 iunie - gândindu-se că a fost, probabil, după-amiază, de vreme ce poetul se aşeza pe pat, adică se repauza. Vom vedea că este şi o altă variantă, a morţii nocturne, spre 16 iunie dimineaţa, atestată de ştirile din presă rezultate, fără îndoială, din comunicate ori declaraţii ale medicilor - variantă inexplicabilă, de vreme ce dr. Vineş declară că transcrie fişe medicale sincrone bolii.

Textul este comentat imediat după publicare numai în Viitorul (oficios liberal) din 4 iunie 193, unde Petronius (pseudonimul lui Gr. Tăuşan, filosof, comentatorul - şi traducă torul în româneşte - al „Eneadelor“ lui Plotin - dar şi editorialist aici) scrie, pe pagina I, sub titlul mare: „Moartea geniului“, o tabletă care ne dă pulsul liniştirii publice, triumfaliste desigur, în privinţa „asasinatului“ comis în spital: „Într-o revistă de strictă specialitate medicală (România medicală) printre alte articole interesante se găseşte unul, în cel din urmă număr apărut, în care dl. Dr. Vineş povesteşte, pe bază de documentare nouă, cum şi de ce a murit Eminescu. Autorul acestui articol îşi întemeiază informaţiile sale pe chiar notele medicale ce le-a redactat în calitate de medic la spitalul d-rului Şuţu - cunoscutul alienist - în cura căruia a fost Eminescu.

Se ştie că părerea unanim admisă era că Eminescu ar fi murit din cauza unei răni la cap ce i-a făcut-o un tovarăş de boală, internat acolo. Dl. dr. Vineş afirmă că adevărat Eminescu a avut o rană la cap, ce i-a produs un erizipel, dar care s-a vindecat. După aproape de-o lună de când primise rana la cap a murit subit din pricina unei boli de inimă de care suferea de mult. Nici vorbă nu e deci de-o moarte provocată de rana la cap. Se stabileşte astfel cu preciziune adevărata cauză a morţii celui mai profund poet al nostru, şi această restabilire a faptelor nu poate decât să fie binevenită pentru istoria biografică de la noi.

Ceea ce este însă profund de dureros e că organizarea noastră sanitară de acum 30 de ani îndărăt, ca şi ştiinţa medicală însăşi, era departe de-a fi cea de azi. Dacă ne gândim la organizarea spitalului de boli nervoase din Capitală, cu perfecţiunile ştiinţifice introduse în el; dacă ne gândim la malarieterapia (tratamentul cu malaria pentru combaterea paraliziei generale, de care probabil suferea Eminescu) atunci ne dăm seama de nenorocirea marelui poet de-a nu fi apucat vremurile de azi, când ar fi fost îngrijit şi mai bine şi poate salvat. Căci nu poate fi durere mai mare decât aceea de-a pierde pe geniul poetic cel mai mare care l-a produs ţara şi rasa noastră la 40 de ani.

Dl. Ibrăileanu, în prefaţa ce-a scris-o la ediţia completă a poeziilor lui Eminescu face o observaţie justă: Ce şi cât ar mai fi produs Eminescu dacă ar fi trăit cât Goethe?

Destăinuirile ştiinţifice pe care dl. dr. Vineş le-a dat asupra ultimelor clipe din viaţa lui Eminescu şi asupra sfârşitului său, ne-au reamintit astfel vechi răni sufleteşti şi dureri ce le purtăm de mult în suflet, pentru că Eminescu este o forţă vie care trăieşte permanent în conştiinţa noastră a tuturor. Şi niciodată nu a grăit mai înţelepţeşte Haşdeu, decât atunci când a rezumat viaţa şi moartea lui Eminescu cu acest epitaf clasic: „Eminescu a murit nebun, dar va trăi veşnic. Vor muri de-a pururi însă toţi acei înţelepţi cari au lăsat şi vor lăsa să moară un Eminescu!“ Haşdeu lovea crud şi nedrept aici pe Titu Maiorescu, dar scoţând din cauză pe marele critic rămâne perfect adevărată constatarea că societatea nu face tot ceea ce trebuie pentru geniile ce le eternizează.“

Din acest discurs ideologic („societatea nu face totul“, etc.) scoatem referirea la Titu Maiorescu, cu totul inadecvată (de altfel, Haşdeu nu-l considera nici în glumă „înţelept“) - şi restabilim adevărul în legătură cu G. Ibrăileanu: criticul Vieţii româneşti era atât de sigur că Eminescu şi-a încheiat ciclul intelectual încă din 1883, la 33 de ani, încât spune că tot ce a creat între 1883-1889 sunt simple reluări din memorie, chiar traduceri care-l pun sub incidenţ a plagiatului - sau lucrări slabe, vădind o minte răvăşită, cum ar fi „Sara pe deal“ - şi oricât ar fi trăit în continuare, după 1889, n-ar mai fi fost capabil de creaţii noi. Vorbele lui din amintita „Prefaţă“ sunt înţelese „ziaristic“, adică aproape invers: „Avem convingerea nezdruncinată că, dacă mai trăia sănătos încă douăzeci de ani, el ar fi fost considerat fără putinţă de contestare ca unul dintre cei mai mari creatori de poezii din întreaga literatură a lumii. (Dacă Goethe s-ar fi stins la treizeci şi trei de ani ca Eminescu, „Goethe“ nu ar exista). Deci: nu dacă ar fi trăit Eminescu cât Goethe - ci dacă Goethe trăia cât Eminescu - ceea ce este altceva. Ibrăileanu pune, apoi, această condiţie neîmplinită, după părerea sa, de Eminescu: „dacă mai trăia sănătos încă douăzeci de ani“. Această „Prefaţă“ a lui Ibrăileanu a impresionat contemporanii şi ne impresionează şi pe noi astăzi - rămânând textul cel mai condensat ce-l proiectează pe Eminescu în valoarea estetică universală. Nevoia de şabloane, de sloganuri liniştitoare, de adevăruri certe privind rolul fatalităţii în viaţa lui Eminescu - este un simptom la presa anilor ‘30.

Această luare de cuvânt a dr. V. Vineş va fi preluată şi ajustată convenabil de către G.Călinescu în „Viaţa lui Mihai Eminescu“, 1932, şi va face carieră. (Călinescu preia numai câteva cuvinte şi reinterpretează romanţios). În presă, informaţia respectivă circulă greu. Numai Gr. Tăuşeanu o consemnează aici, pe loc, imediat ce apare în revista România medicală. „Ziarul Universul“, care lansase amintirea lui D. Cosmănescu, nu ia cuvântul - şi vom vedea care este poziţia sa.

Abia peste doi ani, în 1933, apare o altă referinţă la textul doctorului V. Vineş, în Adevărul, ziar de direcţie în epocă. Nu găsim textul autentic, din 27 iunie 1933 (trimitere greşită în „Bibliografia Eminescu“) - dar îl preluăm din ziarul America foaie a românilor din Cleveland, S.U.A. (un ziar foarte elegant al emigraţiei, extrem de atent la ce se petrece în ţară) - care, la 6 septembrie 1933, îl retipăreşte.

Textul românilor americani se cheamă „Cum a murit Eminescu“ - şi este următorul :
„Fel de fel de versiuni au circulat până acum asupra cauzelor morţii lui Eminescu. O legendă creată de o frază dintr-o scrisoare a sorei poetului către dna Emilian („moartea sărmanului meu frate a fost cauzată prin spargerea capului ce i-a făcut-o un nebun în ospiciu“) se menţine şi astăzi. Şi totuşi, altul e adevărul. Eminescu a murit de... inimă. O boală de cord, precis diagnosticată de vestitul clinician prof. dr. Thomescu. Moartea celui mai mare poet al Româ niei a fost determinată de o sincopă în urma unei „endocardite“.

Lucrurile se cunosc astăzi precis, graţie d-lui dr. Vineş, şeful de lucrări la clinica neurologică din Bucureşti, care ca intern pe vremea aceea în ospiciul în care era internat Eminescu, l-a îngrijit pe nenorocitul poet făcându-i chiar el „anamneza“, ceea ce - în termeni medicali - înseamnă o adnotare zilnică pe o „foaie de observaţie“ a tuturor simptomelor bolii şi a tratamentului urmat de pacient. Această „foaie de observaţie“ a lui Eminescu de pe vremea internării lui, d-rul V. Vineş a publicat-o în „România medicală“ din 1 iunie 1931.Rezultă din ea, între altele, că este adevărat că în mai 1889 „un bolnav, nu din cei furioşi, se distra învârtind o piatră mică legată de o aţă. Piatra scăpând din aţă, a lovit întâ mplător pe Eminescu în cap, producâ nd o rană superficială ce interesa numai pielea, o rană mică de 2 cm. CARE RANĂ ERA VINDECATĂ COMPLET PESTE 3 ZILE.“

Dar Eminescu, care avea mintea întunecată atunci, şi având mania să colecţioneze tot ce găsea pe jos şi să se frece cu obiectele găsite - chiar murdare - pe corp şi pe cap, îşi murdări pansamentul, dobândind astfel un erizipel care s-a întins pe întreaga-i faţă şi piept, erizipel care, totuşi, graţie îngrijirilor, s-a vindecat şi el, ba sub influenţa lui s-a ameliorat şi starea psiho-mentală a poetului. Dar inima poetului, inima aceea în care s-a răsfrânt o viaţă de zbucium, de chin şi de mizerie neagră, se oprise în mişcarea ei tocmai când creirul celui mai mare cugetător poet al ţării părea a renaşte la o viaţă nouă. Şi astfel a intrat Eminescu în Nirvana pe care o meditase şi o dorise atâta ( Adevărul)“.

Vedem efectul de presă: bietul doctor Tomescu, pe un diagnostic al că- ruia, presupus, se baza doctorul Vineş şi care era mort din 1911, devine „vestitul clinician prof. dr. Thomescu“, care a diagnosticat „precis“, etc., etc. (numele său adevărat: T(h)omescu, N.C., 1859- 1911, piteştean după naştere, a fost şi senator conservator de Ilfov în anul 1911, este autor de cărţi de specialitate medicală - dar nu de cardiologie). E absurd să insistăm. Reţinem constarea generală: „o legendă... se menţine şi astă zi“. Din 1893, de când s-a publicat scrisoarea Hariettei, se ştia în mod obişnuit că Eminescu a fost asasinat de cărămida lui Petrea Poenaru. În 1926 amintirea lui Dumitru Cosmănescu, fostul frizer al poetului, reconfirmă această „legendă“ - care mai circulă, într-o variantă puţin schimbată, punând o bârnă în locul cărămizii, încă în 1972 când doctorul Ion Nica o preia din lumea ce înconjurase familia Şuţu.

În 1931, însă, doctorul Vineş publică amintirile sale într-o revistă de specialitate cu scopul precis de a restabili adevărul - şi aceste amintiri îşi fac loc insistent în presă - după ce pătrund regal în „Viaţa lui Mihai Eminescu“ de G. Călinescu (primul beneficiar şi cel mai stabil punct de referinţă în receptarea biografiei poetului). Doctorul Vineş numeşte cauza „legendei“ scrisoarea Henriettei - vrând, probabil, să arate că amintitul frizer a născocit „cărămida“ pornind de la scrisoarea respectivă, aşadar că acesta întăreşte scrisoarea şi nimic mai mult. La urma urmei, ce rost avea amintirea acelui incident minor, nesemnificativ, cu pietricica - şi care în plus n-a fost consemnat de către doctor în fişele sale, ci acesta l-a readus în atenţie din memorie?


21-07-2008 00:27:02
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Ho bre ce te agitashi asha precum sifonul .....asta era tragere la tzinta chept Sandie, care observ ca tace malc !

21-07-2008 00:32:04
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669
Hihihi :D:D:D... doar POLENIZEZ si io, cumetre SA !!! Ce, n-am voie??? :rolleyes:
Mai ales ca ma-ncontrez doar cu un copy/paste - relevant totusi, fiindca nu uita de MERCURUL administrat (cu tona :x) de un anume medic  jidan - si dupa care nici io, nici matalutza nu cred c-ar fi zis altceva decit ca-i Napoleon incuscrit cu Matei Basarab !!! :D:D:D

Aaaa, sa nu uit nici asta: macar ca matematician ce te afli, ar trebui sa simpatizezi cu Poetul, cumetre... ;)
("Asa sprijina el lumea si vecia într-un numar.") :D



Xtremul a scris:


CIUDATUL SA a scris:

@ Sandie...
Shi ca sa ti inervezi un pic (de fapt sunt sigur ca o sa faci precum bomba atomica ...hihihi ).....scrisoarili aiaste nu cumva au fost scursurile unui creier oxigenat de sange +++ ? oare de ce copii romani sunt obligatzi sa se posterneze in fatza unui sifilitic ?

Uscativ asa cum este, gârbovit si de nimic,
Universul fara margini e în degetul lui mic,
Caci sub frunte-i viitorul si trecutul se încheaga,
Noapte-adânc-a veciniciei el în siruri o dezleaga;
Precum Atlas în vehime sprijinea cerul pe umar
Asa sprijina el lumea si vecia într-un numar.

Si pe toti ce-n asta lume sunt supusi puterii sortii
Deopotriva-i stapâneste raza ta si geniul mortii!


Revenit de la Ciolpani relativ inervat de circulatia infecta de la intrarea-n sifilitica :x noastra... asa-zisa capitala (PEDEAPSA CAPITALA :( poate :rolleyes:), uite ca nu ma pot abtine, cumetre SA, sa nu "stric" o postare si simultan, fireste, ceva timp din viata, convins de valabilitatea principiului "prieten e ala de-ti atrage atentzia cind gresesti, nu doar te pupa-n cur :D  - de obicei interesat...

Asa ca ma inervez io :D in locul dragei de Sandie Shaw (mai mult Chain-Saw :D:D in postarile din ultima vreme), din simplul motiv ca nu doar matalutza, ci si ailalti detractori ai lui Eminescu gresesc fatal, din cel putin 1.000000000 :D:D de puncte de vedere.

Io o sa punctez doar citeva:

1. Nu-l raporteaza cumva la epoca lui si strimba din nas superior total nejustificat, ca si cum am putea evalua/compara un film al lui Eisenstein din 1907 cu ultimele subtilitati psihedelico-thrillero-hollywoodiene ale mileniului III.

2. Nu stiu (sau nu vor) sa remarce, in ciuda formei uneori vetuste (normal) de exprimare, avansul aiuritor al modului de gindire al "sifiliticului" Eminescu - paradoxal, raportat TOT la epoca lui; teoria relativitatatii, Big Bangul si multe alte chestii foiau vioi "avant la lettre" prin neuronul Poetului (cu P mare, cumetre... ;) - parerea mea, evident).

3. Uita, pina la urma, ca nu exista absolut nicio dovada a "sifilisului" inventat 99% de masoni pentru a incerca justificarea ASASINARII lui Eminescu - chestie vad io tabu si dupa "Lovilutzie" prin presa noastra "libera" :rolleyes: Motivul e hipercunoscut, dar jidovimea globala :x n-ar lasa in ruptul capului sa "transpire" cumva: repetatele proteste publicistice ale Marelui Jurnalist Eminescu (hai sa te inrevez si io un pic hihi :D:D cu majusculele astea ;)) contra "invaziei" a peste 800.000 de jidani "importati" :x in Moldova din Galitzia etc. Plus degradarea taranului moldovean provocata de circiumarii jidani si alte 1001 de probleme acute ale vremii.


Ultima modificare facuta de Xtremul (21-07-2008 00:53:53)


21-07-2008 00:36:28
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Shezi te rog linishtit cumetre, chiar daca nu-tzi vine sa crezi io-s fan conu" Eminescu dar daca doamnele vor agitatzie la forum stai ca le fac io sa scuipe ca matzele .....TASHICO ia zii bre aia de-o spuse Pan e adevarata ?.....precum ca tu ai fi shi pe id SARABELA ? :D

Ultima modificare facuta de CIUDATUL SA (21-07-2008 00:37:47)


21-07-2008 00:36:48
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669
Repostat numa' asa, de-al naibilii, sa am IO ultimul cuvint !!! :D:D:D hihihi

In plus, uitasem altceva - Luna pare sa fie, dupa ultimele descoperiri "obturate" cunoasterii publice,
EXACT (la modul literal) ce banuia Eminescu !!!

Si pe toti ce-n asta lume sunt supusi puterii sortii
Deopotriva-i stapâneste raza ta si geniul mortii
)...

Fiindca "traiectoria" CONCRETA  a sufletelor "recoltate" ori... transmise corpurilor de pe Terra trece in mod sigur printr-o "statie" E.T. LUNARA !!! :)


Xtremul a scris:

Hihihi :D:D:D... doar POLENIZEZ si io, cumetre SA !!! Ce, n-am voie??? :rolleyes:
Mai ales ca ma-ncontrez doar cu un copy/paste - relevant totusi, fiindca nu uita de MERCURUL administrat (cu tona ) de un anume medic  jidan - si dupa care nici io, nici matalutza nu cred c-ar fi zis altceva decit ca-i Napoleon incuscrit cu Matei Basarab !!! ;:D:D:D


Aaaa, sa nu uit: macar ca matematician ce te afli, ar trebui sa simpatizezi cu Poetul, cumetre... ;)
("Asa sprijina el lumea si vecia într-un numar.") :D



Xtremul a scris:


CIUDATUL SA a scris:

@ Sandie...
Shi ca sa ti inervezi un pic (de fapt sunt sigur ca o sa faci precum bomba atomica ...hihihi ).....scrisoarili aiaste nu cumva au fost scursurile unui creier oxigenat de sange +++ ? oare de ce copii romani sunt obligatzi sa se posterneze in fatza unui sifilitic ?

Uscativ asa cum este, gârbovit si de nimic,
Universul fara margini e în degetul lui mic,
Caci sub frunte-i viitorul si trecutul se încheaga,
Noapte-adânc-a veciniciei el în siruri o dezleaga;
Precum Atlas în vehime sprijinea cerul pe umar
Asa sprijina el lumea si vecia într-un numar.

Si pe toti ce-n asta lume sunt supusi puterii sortii
Deopotriva-i stapâneste raza ta si geniul mortii!


Revenit de la Ciolpani relativ inervat de circulatia infecta de la intrarea-n sifilitica :x noastra... asa-zisa capitala (PEDEAPSA CAPITALA :( poate :rolleyes:), uite ca nu ma pot abtine, cumetre SA, sa nu "stric" o postare si simultan, fireste, ceva timp din viata, convins de valabilitatea principiului "prieten e ala de-ti atrage atentzia cind gresesti, nu doar te pupa-n cur :D  - de obicei interesat...

Asa ca ma inervez io :D in locul dragei de Sandie Shaw (mai mult Chain-Saw :D:D in postarile din ultima vreme), din simplul motiv ca nu doar matalutza, ci si ailalti detractori ai lui Eminescu gresesc fatal, din cel putin 1.000000000 :D:D de puncte de vedere.

Io o sa punctez doar citeva:

1. Nu-l raporteaza cumva la epoca lui si strimba din nas superior total nejustificat, ca si cum am putea evalua/compara un film al lui Eisenstein din 1907 cu ultimele subtilitati psihedelico-thrillero-hollywoodiene ale mileniului III.

2. Nu stiu (sau nu vor) sa remarce, in ciuda formei uneori vetuste (normal) de exprimare, avansul aiuritor al modului de gindire al "sifiliticului" Eminescu - paradoxal, raportat TOT la epoca lui; teoria relativitatatii, Big Bangul si multe alte chestii foiau vioi "avant la lettre" prin neuronul Poetului (cu P mare, cumetre... ;) - parerea mea, evident).

3. Uita, pina la urma, ca nu exista absolut nicio dovada a "sifilisului" inventat 99% de masoni pentru a incerca justificarea ASASINARII lui Eminescu - chestie vad io tabu si dupa "Lovilutzie" prin presa noastra "libera" :rolleyes: Motivul e hipercunoscut, dar jidovimea globala :x n-ar lasa in ruptul capului sa "transpire" cumva: repetatele proteste publicistice ale Marelui Jurnalist Eminescu (hai sa te inrevez si io un pic hihi :D:D cu majusculele astea ;)) contra "invaziei" a peste 800.000 de jidani "importati" :x in Moldova din Galitzia etc. Plus degradarea taranului moldovean provocata de circiumarii jidani si alte 1001 de probleme acute ale vremii.


Ultima modificare facuta de Xtremul (21-07-2008 01:06:53)


21-07-2008 00:39:45
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Ca dupa cate vad io nu va potolitzi tu-va muma-n cur de canaliste cu amantzii shi pretenarii voshtrii ! ...........a shi am uitat .....shi cu gashca voastra de retarzi cretinoizi !
:D:D:D

Ultima modificare facuta de CIUDATUL SA (21-07-2008 00:42:22)


21-07-2008 00:40:57
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
ete acu ai ultimul cuvant ca io ma duc sa dorm .....CANALISTELOR DE MAINE CUM VA PRIND CA MISHCATZI IN FRONT CUM VA ARD LA FICATZEI !

Repostat numa' asa, de-al naibilii, sa am IO ultimul cuvint !!!  hihihi


Xtremul a scris:

Hihihi ... doar POLENIZEZ si io, cumetre SA !!! Ce, n-am voie???
Mai ales ca ma-ncontrez doar cu un copy/paste  total irelevant, care uita de MERCURUL administrat (cu tona ) de un anume medic  jidan - si dupa care nici io, nici matalutza nu cred c-ar fi zis altceva decit ca-i Napoleon incuscrit cu Matei Basarab !!!

Aaaa, sa nu uit: macar ca matematician ce te afli, ar trebui sa simpatizezi cu Poetul, cumetre... 
("Asa sprijina el lumea si vecia într-un numar.") 



Xtremul a scris:


CIUDATUL SA a scris:

@ Sandie...
Shi ca sa ti inervezi un pic (de fapt sunt sigur ca o sa faci precum bomba atomica ...hihihi ).....scrisoarili aiaste nu cumva au fost scursurile unui creier oxigenat de sange +++ ? oare de ce copii romani sunt obligatzi sa se posterneze in fatza unui sifilitic ?

Uscativ asa cum este, gârbovit si de nimic,
Universul fara margini e în degetul lui mic,
Caci sub frunte-i viitorul si trecutul se încheaga,
Noapte-adânc-a veciniciei el în siruri o dezleaga;
Precum Atlas în vehime sprijinea cerul pe umar
Asa sprijina el lumea si vecia într-un numar.

Si pe toti ce-n asta lume sunt supusi puterii sortii
Deopotriva-i stapâneste raza ta si geniul mortii!


Revenit de la Ciolpani relativ inervat de circulatia infecta de la intrarea-n sifilitica  noastra... asa-zisa capitala (PEDEAPSA CAPITALA  poate ), uite ca nu ma pot abtine, cumetre SA, sa nu "stric" o postare si simultan, fireste, ceva timp din viata, convins de valabilitatea principiului "prieten e ala de-ti atrage atentzia cind gresesti, nu doar te pupa-n cur   - de obicei interesat...

Asa ca ma inervez io  in locul dragei de Sandie Shaw (mai mult Chain-Saw  in postarile din ultima vreme), din simplul motiv ca nu doar matalutza, ci si ailalti detractori ai lui Eminescu gresesc fatal, din cel putin 1.000000000  de puncte de vedere.

Io o sa punctez doar citeva:

1. Nu-l raporteaza cumva la epoca lui si strimba din nas superior total nejustificat, ca si cum am putea evalua/compara un film al lui Eisenstein din 1907 cu ultimele subtilitati psihedelico-thrillero-hollywoodiene ale mileniului III.

2. Nu stiu (sau nu vor) sa remarce, in ciuda formei uneori vetuste (normal) de exprimare, avansul aiuritor al modului de gindire al "sifiliticului" Eminescu - paradoxal, raportat TOT la epoca lui; teoria relativitatatii, Big Bangul si multe alte chestii foiau vioi "avant la lettre" prin neuronul Poetului (cu P mare, cumetre...  - parerea mea, evident).

3. Uita, pina la urma, ca nu exista absolut nicio dovada a "sifilisului" inventat 99% de masoni pentru a incerca justificarea ASASINARII lui Eminescu - chestie vad io tabu si dupa "Lovilutzie" prin presa noastra "libera"  Motivul e hipercunoscut, dar jidovimea globala  n-ar lasa in ruptul capului sa "transpire" cumva: repetatele proteste publicistice ale Marelui Jurnalist Eminescu (hai sa te inrevez si io un pic hihi  cu majusculele astea ) contra "invaziei" a peste 800.000 de jidani "importati"  in Moldova din Galitzia etc. Plus degradarea taranului moldovean provocata de circiumarii jidani si alte 1001 de probleme acute ale vremii.


21-07-2008 00:45:09
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669

CIUDATUL SA a scris:

Ca dupa cate vad io nu va potolitzi tu-va muma-n cur de canaliste cu amantzii shi pretenarii voshtrii ! ...........a shi am uitat .....shi cu gashca voastra de retarzi cretinoizi !
:D:D:D

Aici nu poci decit ca sa-ti dau dreptate, Sir Ciudy !!!
Fara sa am dovezi irefutabile :D:D, simplul fler de "psihanalist amator" imi spune asta - din pacate... :(

...Motive?
1001, vorba Poetului... ;)

"Astfel încaput pe mâna a oricarui, te va drege,
Rele-or zice ca sunt toate câte nu vor întelege...
Dar afara de acestea vor cata vietii tale
Sa-i gaseasca pete multe, rautati si mici scandale -
Astea toate te-apropie de dânsii... Nu lumina
Ce în lume-ai revarsat-o, ci pacatele si vina,
Oboseala, slabiciunea, toate relele ce sunt
Într-un mod fatal legate de o mâna de pamânt;
Toate micile mizerii unui suflet chinuit
Mult mai mult îi vor atrage decât tot ce ai gândit."


Cred de fapt c-am fost chiar ontopic al naibii de mult cu postarea asta !!! ;)
Complexe... frustrari... cauze, mecanisme.

Ultima modificare facuta de Xtremul (21-07-2008 01:10:48)


21-07-2008 00:46:17
   
?? stromboli
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 358

Xtremul a scris:

Scrierea corecta e primul semn al respectului - DE SINE in primul rind, dar si fatza de altii. Punct.
Iar ai'de nu pot (sau NU VOR :( - egal) sa scrie corect, nici vorba sa poata atinge vreodata-n viata lor o profunzime mai ceva ca laba gashtei !!! :D:D Sa mai detaliez motivele ?? N-are sens, as deveni altfel prea profund... hihihi :D:D

P.S. Sa nu uit - vorbeam evident singur :D:D, ca doar m-am jurat sa ignor marca aia de tzigari !!! ;)



....intelept ramaneai


21-07-2008 02:10:56
   
?? stromboli
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 358

PeterPan 63 a scris:

Nu definirea clara a geniului sau prostiei ma framanta, ci de unde vine incrancenarea fata de cei care ies in evidenta ?
Sa-i compatimesti pe idioti,  gasesc, oarecum, ca fiind un sentiment firesc, da'  sa-i urasti pe destepti (inteligenti, dupa cum i-a numit cineva), chiar ca n-o pot pricepe !
Sa fie explicatia in politica dusa de comunisti in primii ani dupa ce au luat puterea ? Nu-mi vine a crede, au trecut prea multi ani de atunci. Sau in dorita nivelare a spiritului care se resimte indata ce deschizi orice ziar, orice canal tv si majoritatea cartilor best-seller de azi ?



De la capra vecinului ,deci tot de la tata stalin.Astea o sa treaca peste 100 de ani,sper ca macar atunci.


21-07-2008 02:17:21
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669

stromboli a scris:


Xtremul a scris:

Scrierea corecta e primul semn al respectului - DE SINE in primul rind, dar si fatza de altii. Punct.
Iar ai'de nu pot (sau NU VOR :( - egal) sa scrie corect, nici vorba sa poata atinge vreodata-n viata lor o profunzime mai ceva ca laba gashtei !!! :D:D
Sa mai detaliez motivele ?? N-are sens, as deveni altfel prea profund... hihihi :D:D

P.S. Sa nu uit - vorbeam evident singur :D:D, ca doar m-am jurat sa ignor marca aia de tzigari !!! ;)

....intelept ramaneai

...Zii sa moara ma-ta aia vulcanica si rea de musca, Stromboli !!! :D:D
N-ai oricum argumente-n replica (nici nu le asteptam de fapt de la un chishtoc larvar ca tine ;)),
da-ti raspund macar o data, poate-ti regurgitezi lava-n venin si incinerezi asa rahatu' din tine !!! :D:D hihihi

Ultima modificare facuta de Xtremul (21-07-2008 02:53:00)


21-07-2008 02:43:59
   
?? stromboli
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 358
iti iese telectul pe la colturile gurii ;)

21-07-2008 02:52:30
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Ihi........intrebare (bineintzeles tampa !)

STROMBOLI ESTE VULCAN SAU .....VULCANIANA ?

....nu de alta dar conform fishelor observ o ciudata reactivare a unor vechituri
Doamna ministra de la organii , vezi bre ca orice-ar face DAVID tot pe la STS trece ......adica pe la ashtia cu tehnicul ! Poate  n-ai remarcat inca .......minishtrii trec, tehnicul ramane !!!!!:D:D:D

Ultima modificare facuta de CIUDATUL SA (21-07-2008 12:35:43)


21-07-2008 12:35:02
   
?? Carol38
Cont Sters

Inregistat: 16-02-2008
Mesaje: 627
Ciudatule mi-a facut deosebita placere sa citesc postarea ta despre Eminescu,daca uneori ma deranjai cu injuraturile tale sustinute la adresa tigaretei 1 ei bine acum promit sa nu mai zic nimic (m-ai mituit)

21-07-2008 15:36:40
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Carole te-ai dilit breeeee , io nu recunosc bre ca te-am mituit ....ca acuma intra la fapta shi mituitorul shi mituitul, iara io  pile la procorori n-am shi nici la caltaboshi nu ma precep ! hihihi

Ultima modificare facuta de CIUDATUL SA (21-07-2008 15:51:42)


21-07-2008 15:50:47
   
?? Pall Mall
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 114
Atit de mult se copiaza acesti pseudo-docti cu literele lor bolduite ca te miri cum de mai au atita cacat in ei la cit sa caca si improasca.
ESENTIALUL nu se subliniaza pentru ca ne jigniti fraierilor. Subliniatul pe carte este mania tembelilor care tinind discursuri :) hi hi :) sa vada de unde da citatul, era mania securistilor si a celor ce se vor importanti, nu inteligenti.
Teama de femei inteligente a devenit pentru voi la fel de tare ca si teama de moarte.

Vezi colo pe simpaticul KAWA mai mai sa ne tina lectii de cuviinta si buna purtare, mielulselul benign se transforma in lupul pervers.

mestere kamasutra este cam tirziu sa te dai rotund si potent in fata femeilor asa ca nu te razbuna pe ele si poarta-te ca ceea ce esti: ca un bunic ratat de prea multa carte si multa laba


21-07-2008 16:05:27
   
?? Pall Mall
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 114

PeterPan 63 a scris:

Nu definirea clara a geniului sau prostiei ma framanta, ci de unde vine incrancenarea fata de cei care ies in evidenta ?
Sa-i compatimesti pe idioti,  gasesc, oarecum, ca fiind un sentiment firesc, da'  sa-i urasti pe destepti (inteligenti, dupa cum i-a numit cineva), chiar ca n-o pot pricepe !
Sa fie explicatia in politica dusa de comunisti in primii ani dupa ce au luat puterea ? Nu-mi vine a crede, au trecut prea multi ani de atunci. Sau in dorita nivelare a spiritului care se resimte indata ce deschizi orice ziar, orice canal tv si majoritatea cartilor best-seller de azi ?


Incrincenarea vine de la vremea cind amicii tai Doaman Ciudatul Si Xtremul tineri sperante ale societatii noastre  nesuportind mintile libere ale vremii scriu in condicuta cite unul altul pentru a fi ;) promovati ;) pe stadionul din vacaresti eventual .

Ori pentru afacerile tale iti trebuie protectia lor .Atunci te inteleg de ce mai mergi la pescuit si eviti casele conspirative.


21-07-2008 16:59:33
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Hmmmmm Xtreme breh vezi ca asta-i chitita pe tine nenicule ....e clar ! Poeteso nu mi-ai raspuns ....tzi-o mai tragi cu femeile ?
Pall Mall a scris:

Atit de mult se copiaza acesti pseudo-docti cu literele lor bolduite ca te miri cum de mai au atita cacat in ei la cit sa caca si improasca.
ESENTIALUL nu se subliniaza pentru ca ne jigniti fraierilor. Subliniatul pe carte este mania tembelilor care tinind discursuri :) hi hi :) sa vada de unde da citatul, era mania securistilor si a celor ce se vor importanti, nu inteligenti.
Teama de femei inteligente a devenit pentru voi la fel de tare ca si teama de moarte.

Vezi colo pe simpaticul KAWA mai mai sa ne tina lectii de cuviinta si buna purtare, mielulselul benign se transforma in lupul pervers.

mestere kamasutra este cam tirziu sa te dai rotund si potent in fata femeilor asa ca nu te razbuna pe ele si poarta-te ca ceea ce esti: ca un bunic ratat de prea multa carte si multa laba


21-07-2008 17:09:53
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Sau stai ca acum am intzeles ca te-ai apucat de afaceri ! hihihi

21-07-2008 17:11:03
   
?? Pall Mall
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 114
Domana ciudata, ma mir ca ai gasit in sfirsit topicul.Ce mult ti-a trebuit.Asa te-a invatat sa injuri ce nu poti avea, sa ponegresti ce tu nu poti fii si sa sapi pomul in virful caruia nu poti ajunge.
Pai iti spun ca asa fac , stalinistii.Astia mai noi , putinistii, spre exemplu au treburi mai bune de facut.Ca sint tineri si pot. Sau ai scoala facuta in Nevada? Nu cred altfel erai in alta parte macar la orele astea.


21-07-2008 17:14:13
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Hmmmm auliu da ce volta facushi bre ....adicalea io mi-s comunistul imputzit shi tu eshti liber cujetatoarea .....marsha fa asta de la MISA la mine ca sa te pish in gura ! :)

21-07-2008 17:21:45
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669

CIUDATUL SA a scris:

Hmmmmm Xtreme breh vezi ca asta-i chitita pe tine nenicule ....e clar ! Poeteso nu mi-ai raspuns ....tzi-o mai tragi cu femeile ?
Pall Mall a scris:

Atit de mult se copiaza acesti pseudo-docti cu literele lor bolduite ca te miri cum de mai au atita cacat in ei la cit sa caca si improasca.
ESENTIALUL nu se subliniaza pentru ca ne jigniti fraierilor. Subliniatul pe carte este mania tembelilor care tinind discursuri :) hi hi :) sa vada de unde da citatul, era mania securistilor si a celor ce se vor importanti, nu inteligenti.
Teama de femei inteligente a devenit pentru voi la fel de tare ca si teama de moarte.

Vezi colo pe simpaticul KAWA mai mai sa ne tina lectii de cuviinta si buna purtare, mielulselul benign se transforma in lupul pervers.

mestere kamasutra este cam tirziu sa te dai rotund si potent in fata femeilor asa ca nu te razbuna pe ele si poarta-te ca ceea ce esti: ca un bunic ratat de prea multa carte si multa laba

Vaz cumetre SA, ca doar nu-s chiopsaliu :D,
da'cred in continuare ca statul DEOPARTE/departe de troaca e mai sanatos.

Chiar daca troaca-i: 1. poetesa G
                              2. canalista D
                              3. canalie X
                              4. toate la un loc

                              :D:D:D:D

Ultima modificare facuta de Xtremul (21-07-2008 17:23:56)


21-07-2008 17:22:05
   
?? Pall Mall
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 114
PAcat hai ca te las pin al 3333 si apoi mai vedem noi, daca promiti ca data viitoare nu te mai deconspiri. Apropo vezi ca te caut pe siteuri  de moto-volo si panarame.

21-07-2008 17:26:08
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Pai vezi ca am uitat sa-tzi spun :D ...acum te caut shi io bre ...dar deja nu te mai caut pe site-uri, juma de buletin :D
Pall Mall a scris:

PAcat hai ca te las pin al 3333 si apoi mai vedem noi, daca promiti ca data viitoare nu te mai deconspiri. Apropo vezi ca te caut pe siteuri  de moto-volo si panarame.


Ultima modificare facuta de CIUDATUL SA (21-07-2008 17:38:26)


21-07-2008 17:37:51
   
?? Pall Mall
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 114
Se spune pe aici pe undeva ca TELENOVELELE PROSTESC femeile  ca l etulbura inteligenta.

de parca ei va doresc inteligente. ia sa te dai tu Tasha sau Unika mai telijenta sa vezi cu te rade DOAMNA ciudata sau Xtremul ghost rider

Ultima modificare facuta de Pall Mall (21-07-2008 17:40:47)


21-07-2008 17:40:22
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Shtii tu cum e aia cu : RADEM, GLUMIM, FUTEM SHI DIN CAND IN CAND INSA TREBUIE SA SHI PLATIM !    MEIIIII TATA MEEEEEEI :)

21-07-2008 17:41:42
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Ce-mi place la tine ca astazi faci folozofie ai lasat-o mai moale cu spurcatul .....deja o simtzi mai rece prin locuri ascunse ? :)

Ultima modificare facuta de CIUDATUL SA (21-07-2008 17:44:09)


21-07-2008 17:43:51
   
?? Pall Mall
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 114
Asa, cind ma voi prezenta sefului tau o sa imi dea mie diferenta dintre mediu pe economie si salariul tau si stii de ce ? Nu este greu sa gasesti ( ca dovada) nu este greu sa inchizi gura cuiva( ca dovada) dar uite ca am demonstrat ca daca nu poti inchide gura cuiva atunci suprima-l


IATA DE CE MERG INTELECTUALII SA FIE IMPUSCATI PE STADIOANE


PAi ce mare sula esti daca ma gasesti cind si eu te-am gasit pe tine si pe ai tai ...


21-07-2008 17:45:04
   
?? Pall Mall
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 114
Rog pe MAN IN BLACK sa trimita sa isi faca treaba niste baieti competenti, noi, invatati nu baieti refurbished.
Geme tara de tineri talentati, potenti si iata cine ne apara ( vind ) pe noi.


21-07-2008 17:47:12
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Hai ca te las sa-l spurci pe Xtremul  shi diseara cand intrii din nou nici gura nu-tzi miroase nici p....uli n-ai supt !  ;)
Ce ma distreaza la tine ca tu apari ciclic shi taman cand unul dintre nick-uri este off-line ! :D ...asha-i cand eshti prostalan shi te dai pe fatza ! :D


21-07-2008 17:48:45
   
?? Pall Mall
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 114
Nu te distra amice. Si nu ride aparent relaxat. Tu ma gasesti sau tot bajetii aia tineri de la tehnic ? Pune-ti intrebarea si da-ti raspunsul.Singur.
Hai ca trebuie sa plec la alt net cafe.
Te pup cu ranga pe botic.


21-07-2008 17:50:45
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
;).....chiar asha crezi ca ma cheama crapu?

21-07-2008 17:52:59
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
DRUM BUN ....shi nu uita ....IO CAND INJUR, INJUR ZAMBIND ...

21-07-2008 17:54:15
   
?? Pall Mall
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 114

kawasutra a scris:

Tembelizorul... tembelizeaza (de unde si expresia) prin furnizarea exclusiva de informatii "digerate" - comod de receptat dar sclerozante pentru neuroni. Tema-i vasta, oricum. ..


vezi, nu faceti ca face popa faceti doar ce zice popa :))


21-07-2008 18:16:47
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Pai futu-tzi curul ala mare shi bashinos , fa lepra de muiere daca aveai ce aveai de impartzit cu cumatrul Xtremu", cu mataranga mea ce-ai avut de te-ai incurcat pe drum de ea ? :) eeeeeeee? uite la asta intrebare chiar ashi vrea un raspuns ! :)

21-07-2008 18:30:26
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Tzi-am spus io ca faci ce faci shi mai tranteshti cate -o duda ? :D

21-07-2008 18:32:28
   
?? Pall Mall
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 114
Da il fut pe ala si te doare in cur pe tine. Uite si tu ca te bagi ca strampu in cur si te miri de ce te minjesti de rahat.

21-07-2008 18:35:13
   
?? Pall Mall
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 114
Imi cer scuze , dar cacatul asta de proxy sterge cookies de cite ori se schimba ruta si tot trebuie sa ma loghez . Dar tu stii asta si ma tot tachinezi.

21-07-2008 18:36:36
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Uffffffff mare vi-e gradina berbecilor ......ca numai berbecii sunt atat de incrancenatzi !!!!

INVATZATZI DRACU SA VA INJURATZI ZAMBIND !

N-avetzi voi destule incrancenari la serviciu shi acasa ca sa va mai enervatzi shi pe aici ?

INJURATZI ZAMBIND SHI DUSHMANUL O SA-L VEDETZI MURIND !

hihihi tantaloaico :):):):) ......


21-07-2008 18:42:15
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Proxy ce ?...e medicament ca parca asha suna !

21-07-2008 18:43:38
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
la cat l-ai setat ......5-10 minute ? :D ai grija sa nu te frigi cu focul daca incerci sa te joci cu el ! :D

21-07-2008 18:45:16
   
?? Pall Mall
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 114

Pall Mall a scris:

Asa, cind ma voi prezenta sefului tau o sa imi dea mie diferenta dintre mediu pe economie si salariul tau si stii de ce ? Nu este greu sa gasesti ( ca dovada) nu este greu sa inchizi gura cuiva( ca dovada) dar uite ca am demonstrat ca daca nu poti inchide gura cuiva atunci suprima-l


IATA DE CE MERG INTELECTUALII SA FIE IMPUSCATI PE STADIOANE


PAi ce mare sula esti daca ma gasesti cind si eu te-am gasit pe tine si pe ai tai ...




CIUDATUL SA a scris:

Shtii tu cum e aia cu : RADEM, GLUMIM, FUTEM SHI DIN CAND IN CAND INSA TREBUIE SA SHI PLATIM !    MEIIIII TATA MEEEEEEI :)



Asa de mult imi place topicul lui PeterPan ca revin on topic .

Sint sisteme in care baietii destepti care nu sint cu "puterea" sint prinsi cu " iarba " in casa si ca sa scape de parnaie se incadreaza in serviciile armete sau agentii ale respestivelor state .
Cine nu este cu noi este impotriva noastra.

Impuscam pe stadioane pentru ca lumea sa se teama sa isi arate inteligenta, sa gindeasca, sa arata ca MATRIX este mai tare si decit NEO .
exista si o continuare...


21-07-2008 18:46:25
   
?? Pall Mall
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 114
Este o perceptie diferita asupra vietii.

Nu lasam pe nimeni in urma este un slagan destul de bun la prima vedere, asat da incredere celui ce lupta ca daca ar fi ceva rau vin dupa el.

Am zis doar slagan.


Frustrarea apare cind indivitul se identifica cu sistemul. Cind il jignesti atunci jignesti sistemul.
Cind jignesti sistemul mii de trantori turbati sar pe tine.


21-07-2008 18:49:37
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
iar o dai de filozofii....erai mai mishto cand spurcai ....sau stai ca m-am prins : ai uitat sa-l scuipi pe nea Pan shi pac il aduci la ring ! :D

21-07-2008 18:50:42
   
?? Pall Mall
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 114
Conducatorii cer animale docile si pentru asta au anjajat lupii, viespele si vulpile sa le faca treaba.

Ceva gen securistii de ieri reactivatii de miine. 

Imi amintesc din alta viata executiile in numele Republicii franceze sau retraiesc iubitorii lui Stalin.

Cine era Republica ? Ce stia Stalin  ?

De obicei un inteligent nevitit ajunge sa distruga invatatii pentru a fi cel mai presus.Pentru asta anhgajeaza fomistii, perversii, lasii, pleava


21-07-2008 18:53:33
   
?? Pall Mall
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 114
Lumea sete mai atenta la injuraturi, facind circ de fat poti atrage atentia asupra altor chestii neinteresante.Prostii povestesc mai usor cine si ce a injurat decit saminta de adevar a vorbei.

21-07-2008 18:54:42
   
Pagini:  1 2 3 4 5    
Mergeti la