Forum
- pur si simplu -
Inceput | Cautare | Inregistrare | Conexiune

Nu sînteti conectat.
Forum / Discutii Diverse / Stiati ca...???    
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8
?? kamin
Cont Sters

Inregistat: 25-01-2008
Mesaje: 608

tasha 1951 a scris:


niladam a scris:

Sincer ... nu stiam !

ai avut rabdare sa le citesti pe toate?
sincer...?...eu n-am avut...



  nici eu! " cine stie multe moare!"   zicea cineva...habar n-am cine!:)

Ultima modificare facuta de kamin (12-02-2008 00:42:19)


12-02-2008 00:41:57
   
?? alintatura
Cont Sters

Inregistat: 25-12-2007
Mesaje: 1046

kamin a scris:

" cine stie multe moare!"   zicea cineva...habar n-am cine!:)


...?!... De batranete, probabil.
Defineste "multe" in materie de citit! :D


12-02-2008 01:53:09
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226

kamin a scris:


tasha 1951 a scris:


niladam a scris:

Sincer ... nu stiam !

ai avut rabdare sa le citesti pe toate?
sincer...?...eu n-am avut...



  nici eu! " cine stie multe moare!"   zicea cineva...habar n-am cine!:)

Curiozitatea a omorit pisica...nu?=D=D


12-02-2008 04:08:38
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
Ce trebuie sa consumam: hrana vie sau hrana moarta?

De ce aceasta intrebare? Pentru ca intreaga lume sufera de o multime de boli. Cercetari recente au aratat ca exact calitatea nutrientilor cu care ne hranim determina calitatea vietii noastre. Stim cu totii ca motoarele merg bine sau prost in functie de calitatea combustibilului folosit. Cu toate acestea, putini dintre noi realizeaza ca tocmai calitatea alimentelor determina direct performantele noastre fizice, emotionale si mentale.

Beneficii evidente

Hrana vie confera o constanta stare generala de bine si euforie naturala printr-un aport de energie vie, o energie a vietii pura, nedistorsionata si curata.

Somnul devine mai odihnitor si mai eficient, adica in putine ore de somn corpul se reface mai repede si mult mai bine. Hrana vie confera o atentie sporita in mod natural, ne-fortat si o gandire clara dublata de bun simt. Cei care adopta o dieta bazata pe hrana vie devin gradat mai activi si mai entuziasti in actiunile lor si capata o gandire pozitiva, o siguranta de sine din ce in ce mai mare. De asemenea, stresul si tensiunile vietii de zi cu zi isi diminueaza foarte mult efectele devenind foarte usor controlabile, iar inbolnavirile dispar aproape in totalitate.

O privire generala

Modul gresit de gandire in ceea ce priveste viata in general si hrana in particular este cauza generala a unor existente nefericite, adesea macinate de boli. Iata in acest sens cateva aspecte esentiale care trebuie remarcate:

♥ Suntem fiinte biologice (nu tehnologice, fizice sau chimice); modul de hranire trebuie sa fie cel natural;

♥ Dieta noastra normala este cea frugivora;

♥ Fructele vii, plantele suculente si semintele sunt alimentele care constituie dieta noastra naturala, normala, foarte delicioasa si sanatoasa, “hrana vie pentru oameni viiâ€;

♥ Folosirea focului pentru prepararea hranei este un act de distrugere care creeaza toxine;

♥ Carnea, semintele si cerealele prajite sau coapte sunt cancerigene;

♥ Toti nutrientii de care avem nevoie se gasesc in fructe, legume si seminte; nu este necesar sa omoram si sa mancam animale moarte (cadavre);

♥ Un mar este incomensurabil mai hranitor decat orice aliment gatit la foc;

♥ Alimentatia simpla nu este deloc plictisitoare ci ne elibereaza de biciul senzatiilor tari care oboseste organismul si-l inbatraneste prematur;

♥ Corpul nostru stie singur cum sa se vindece de boli, noi trebuie doar sa ii permitem acest lucru prin hranirea cu sucuri integrale vii (de fructe sau legume) sau doar cu apa si sa ne odihnim (pentru a-i permite sa elimine toxinele acumulate);

♥ Nu putem sa ne insanatosim daca continuam sa ne poluam corpul cu medicamente de origine chimica si cu “alimente†moarte;

♥ Imensa majoritate a substantelor chimice din medicamente este o adevarata otrava pentru corp si nu determina insanatosire reala, ci doar forteaza organismul sa se comporte intr-un anume fel pentru ca simptomele bolii sa nu se mai manifeste vizibil (dar boala continua sa “lucreze†nevazuta);


♥ Nu exista solutii instantanee sau scurtaturi pentru insanatosire, doar corpul insusi poate sa-si faca singur ordine in “ograda†sa, iar pentru asta are nevoie de o hrana curata, fara toxine, si de conditii propice;

♥ Bolile nu sunt inevitabile; ne inbolnavim atunci cand continuam sa ne otravim cu toxine si stresam corpul si mintea;

♥ Nimeni nu trebuie sa se teama sau sa intre in panica atunci cand se inbolnaveste; boala este modul natural si normal prin care corpul ne semnaleaza ca trebuie sa-l lasam sa elimine toxinele pana nu este prea tarziu;

♥ Sanatatea perfecta si o viata fericita sunt drepturile noastre dobandite la nastere, si le putem asigura in fiecare zi printr-o hrana vie si fara toxine.

Care e problema cu mancarea gatita?

Aproape toata lumea are carii dentare, vedere slaba care necesita ochelari, se inbolnaveste de gripa sau alte boli. Gatitul alimentelor este un proces care distruge hrana din momentul in care se foloseste caldura. Cu mult inainte de a apare arsura binecunoscuta, valorile hranitoare ale alimentului sunt distruse datorita incalzirii. Orice hrana vie devine moarta (definitiv) odata cu expunerea la caldura.

Proteinele incep sa se “strangaâ€, sa se coaguleze sau sa se delamineze (isi pierd structura care le mentinea forma) asa cum se poate vedea de catre oricine care gateste branzeturi sau oua. La temperaturile obisnuite de gatire, ele sunt complet jefuite de orice nutrienti.

Proteinele gatite intra in putrefactie rapida (datorita bacteriilor) odata ajunse in tractul digestiv si dau nastere unor otravuri periculoase ca ptomaina, leucomaina, mercaptanii, amoniacul, sulfura de hidrogen, putrescina, cadaverina si multe altele. Toate acestea sunt absorbite in sange si cauzeaza numeroase boli.

Gatitul face ca hrana sa devina toxica. Toxicitatea este confirmata de dublarea (uneori triplarea) celulelor albe din sange imediat dupa ce incepe asimilarea hranei gatite. Celulele albe reprezinta unul dintre componentele sistemului imunitar si actioneaza pentru a izola toxinele, dar nu intotdeauna reusesc…

Sute de cercetari amintite in cartea “Dieta, nutritie si cancer†editata de Consiliul National de Cercetare al Academiei Nationale de stiinta din S.U.A. demonstreaza ca toate procesele de gatire ce folosesc incalzirea hranei genereaza rapid substante mutagene si cancerigene care ajung apoi in corpul uman.

Vitaminele sunt distruse cel mai usor de caldura. Mineralele isi pierd imediat contextul organic (viu) si se intorc in starea moarta, inactiva. Intr-o astfel de stare ele sunt inutilizabile de catre organism care le arunca ca pe niste deseuri inutile. Mineralele anorganice sunt foarte toxice. Iodul, de exemplu, este un nutrient esential, cu conditia ca sa fie intr-o forma biologica vie. In starea sa anorganica, chimic pura, afecteaza craniul si oasele. Fierul, in starea sa anorganica, cauzeaza hepatita si hemocromatoza.

Grasimile incalzite sunt periculoase pentru ca au in componenta lor acroleine, radicali liberi si alte substante mutagene si cancerigene, conform lucrarii amintite mai sus.
Hrana gatita nu numai ca necesita un timp mult mai indelungat de digestie (consumand astfel enorm din energia organismului), dar de multe ori este indigesta ca in cazul proteinelor incalzite. Mancarea gatita fermenteaza foarte repede si intra in putrefactie odata ajunsa in intestine, in timp ce hrana vie este aproape in totalitate absorbita inainte ca fermentii bacterieni sa inceapa procesul de putrefactie.

Aceasta a fost evidentiata de faptul ca omul care se hraneste cu mancare gatita are aproximativ 1 kg de bacterii intestinale, iar cel care foloseste exclusiv hrana vie are de cateva ori mai putine. Aproape 20% din fecalele celor hraniti cu alimente gatite reprezinta bacterii moarte, in timp ce hrana vie face ca acest procent sa fie uluitor de mic.

Daca fierbeti sau coaceti un cartof si-l puneti apoi alaturi de unul viu (intreg), acesta din urma va fi neschimbat cateva saptamani dupa care va incepe chiar sa incolteasca, in timp ce cartoful gatit va fermenta in doar doua zile. Asta va poate da o idee despre ceea ce se intampla cu mancarea gatita ajunsa in intestine unde timpul de doua zile necesar putrefactiei in aer liber este aici redus la numai doua ore.

Daca nu v-am convins pana acum despre ce se intampla in intestin cu mancarea gatita, nu-mi ramane decat sa va intreb sincer: ati vomitat vreodata? Hrana moarta aduce boala si apropie foarte mult momentul mortii.

Dar nu trebuie sa ma credeti pe cuvant! Daca sunteti interesati, puteti cumpara cativa soricei sau hamsteri si sa hraniti o parte din ei numai cu hrana vie, iar cealalta parte cu aceeasi hrana, dar gatita. Va dura numai cateva saptamani pana semnele vor deveni evidente, pentru ca oricine poate face diferenta intre un hamster mort si unul viu.

Dar mai bine, va puteti schimba dieta chiar din acest moment si sa folositi numai hrana vie. Veti vedea ca ceea ce ati citit aici devine realitate. Atentie insa la primele saptamani sau chiar luni, cand corpul va avea tendinta sa se descotorosesca foarte rapid de toate toxinele acumulate de-a lungul anilor, aparand astfel diverse simptome de boala aparenta si stari de disconfort.

Detoxifierea este importanta

Daca v-ati hotarat sa consumati numai hrana vie, este foarte important sa aveti in vedere ca de indata ce renuntati total la hrana gatita corpul are tendinta naturala sa inceapa un proces de detoxifiere. Cat dureaza acest proces? Depinde de cate toxine ati acumulat, depinde de ce fel de viata ati dus pana in acel moment.

Exista diverse manifestari care apar in acest proces de eliminare a toxinelor. Cel mai bine este sa va adresati unui nutritionist sau macar medicului de familie.

Printre cele mai intalnite manifestari se numara durerile de cap, greturi, stomac deranjat, acnee, mancarimi, miros urat al corpului. Aceste simptome dispar de obicei dupa o scurta perioada de timp. Daca acestea sunt prea violente, puteti face o trecere gradata, prin cresterea progresiva a procentului de hrana vie si scaderea corespunzatoare a partii de alimente gatite. Daca aceste simptome persista va trebui sa consultati un medic pentru ca, in acest caz, ele nu mai pot fi cauzate de detoxifiere.

Unii acuza o foame continua, care este insa cauzata psihologic. Specialistii in nutritie recomanda activitati ajutatoare: meditatia, relaxarea sau alte practici spirituale, dar mai ales luati masa intr-un cadru special, nestresant. Alimentele consumate in graba sau sub stres nu satisfac foamea fizica si nici pe cea psihologica.


Dieta vie nu trebuie sa se limiteze la fructe si legume, ci adaugati cereale si seminte sau mieji. Laptele trebuie consumat numai crud (daca aveti incredere in furnizorul vostru). Consumati si hrana vie bogata in proteine si uleiuri, nu va limitati numai la fructe si legume.

De cele mai multeori persista “nevoia†unor alimente nesanatoase. In locul dulciurilor, consumati cu incredere fructe uscate (caise, prune, curmale, smochine), fructe foarte dulci (mango, piersici) si banane, dar puteti folosi si miere (doar daca sunteti absolut sigur ca nu este contrafacuta din zahar).

Pentru cei care simt nevoia unor alimente grase, se recomanda pasta de susan (tahini) in combinatie cu miere sau alte fructe. O buna masura pentru a pacali mintea care tot “cere†alimente nesanatoase este gandul “ce consecinte are consumul acestui aliment si cat de rau ma voi simti dupa aceeaâ€.

Eventual va puteti face un jurnal in care sa scrieti ce fel de simptome aveti si cat de rau va simtiti cand consumati alimentul nesanatos. Amintiti-va ca sanatatea este mult mai importanta decat dogma.

Pentru cei care totdeauna se plang de frig, acest simptom va dispare cu timpul pentru ca hrana vie aduce un aport de energie direct asimilabila de organism iar digestia sa nu consuma cantitati uriase de energie ca in cazul alimentelor gatite. Un asemenea simptom indica o secretie biliara insuficienta si o digestie greoaie. In acest caz nu se indica postul total. Exercitii fizice rapide (mers rapid) timp de minim 20 minute zilnic, sau masajul cu uleiuri vegetale nerafinate sunt doar cateva din metodele de remediere.

Cei care prefera condimentele pot folosi ghimbir, ardei iute, piper negru, chimen, coriandru, etc. Folosite cu grija si in mod corect vor rezolva problema. De asemenea, reducerea numarului de mese poate duce la cresterea focului digestiv pentru ca stomacul are timp sa se odihneasca intre mese.

Pentru a creste focul digestiv si a contribui astfel la mentinerea unei temperaturi normale a corpului pe cai armonioase, cea mai eficienta si mai naturala metoda este practica exercitiilor Hatha Yoga. Nici un exercitiu fizic conventional nu se compara ca eficienta cu Nauli Kriya sau cu alte exercitii (Agnisara Dhauti, Uddhiyana Bandha) sau posturi corporale yoga (cum ar fi postura paunului).

Oboseala cronica si slabiciunea sunt simptome de detoxifiere. Dar oare dormiti suficient? Sunteti foarte stresat? Aveti o activitate sexuala haotica si epuizanta? Toate acestea sunt factori care determina oboseala. Evaluati-va viata cat mai obiectiv si eliminati cauzele oboselii. Consumul continuat de zahar rafinat duce la o oboseala continua. Inlocuiti zaharul cu fructe dulci si suc de morcovi, iar in cazuri extreme consultati medicul.

In incheiere, cateva sfaturi pentru un succes deplin cu hrana vie. Evitati obsesiile, ura, frica, egoismul, pentru ca acestea sunt adevarate otravuri pentru minte si emotii. Cautati motive pozitive pentru trecerea la aceasta dieta. Cel mai bine este sa aveti o relatie emotional-mentala buna cu hrana vie. Veti fi rasplatiti inzecit!(de Ionut Mihai,Active Media Information )


14-02-2008 19:18:20
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226
In noaptea zilei de 20/21 februarie 2008 va avea loc prima eclipsa a anului 2008 vizibila din Romania si ultima eclipsa totala de Luna a deceniului intai din secolul XXI. Aceasta eclipsa va fi deosebit de frumoasa, faza de totalitate durand aproape 50 de minute. In Romania eclipsa este asteptata cu nerabdare urmand eclipsei din 3/4 martie 2007 cand conditiile meteorologice nu au permis observarea eclipsei dar si pentru ca dupa aceasta eclipsa urmatoarea eclipsa totala de Luna vizibila din Romania se va produce pe 15 iunie 2011.

20-02-2008 18:16:04
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669

alintatura a scris:


kamin a scris:

" cine stie multe moare!"   zicea cineva...habar n-am cine!:)


...?!... De batranete, probabil.
Defineste "multe" in materie de citit! :D


Cineva stabilea limita la 10.000 de carti - dupa care ai sanse crescute s-ajungi la glumetzi :D
Unii n-au ajuns insa, inca... ;)


20-02-2008 19:45:59
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226

Xtremul a scris:


alintatura a scris:


kamin a scris:

" cine stie multe moare!"   zicea cineva...habar n-am cine!:)


...?!... De batranete, probabil.
Defineste "multe" in materie de citit! :D


Cineva stabilea limita la 10.000 de carti - dupa care ai sanse crescute s-ajungi la glumetzi :D
Unii n-au ajuns insa, inca... ;)

N-ajungi...stai pe pace...;)
=D


20-02-2008 19:50:26
   

P. Pan 63
Barbat

Intretin discutiile

Inregistat: 09-06-2005
Mesaje: 3359
Doriane, ie pra mult, soro, de citit in postarea ta si zau iti zic ca n-am rabdare...
Fa-ti un pustiu de bine si lamureste-ma : la Paste ori la Craciun, cand oi taia mielu sau porcu, ce fac cu el, il mananc crud ?!!!


22-02-2008 00:43:31
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
VALORI NORMALE


Un om cu greutatea (masa) 70 kg.cantitatea minima de proteine in 24 h este 15-20 gr.proteine.
P H fierei-7,5-8
PH bilei veziculare -6-7
Numarul miscarilor respiratorii in stare de repaus este de 16 /min la barbat si 18 la femei.
La 70 kg,sange=4-5 litri.
Concentratia proteinelor la 100 ml sange este 7-8 gr.
Albumine -4-5,5%.
Globuline -1,5-3,5 g%.
Fibrinogen 0,2-0,4%-rol coagulant.(200-400 mg/dL).
Glucoza -75-120 mg%(glicemia).
Colesterol -150-250 mg%(colesterolemia).
Fosfatide 160-260 mg%(lecitine ,cefaline).
Ureea -20-40 mg%
Acidul uric 3-5 mg%
Creatinina 1-1,3 mg%
Bilirubina (pigment biliar) 0,8-1,3mg%
Eritrocite (globule rosii sau hematii)-4 500 000 mm la cub-la femei.
5 000 000 mm la cub ,la barbati.
Hemoglobina in procente:14 gr%la 100 ml -femei.
16% la 100 ml la barbati.
Leucocite (globule albe) 5000 -8000/mm la cub pt.adult.(Sorin ,la operatia de apendicita cangrenoasa a avut leucocitoza(20 000).
Colesterolul in sange-150-180 gr./litru.
Lipide-500-800 mg%
Triglicerina-150-300 mg%
PH in sange-7,4 (aciditatea)
Amoniac-0,8g la mie.
Creatinina 0,7g la mie.(0,3-1,1mg/dL).
Uree in sange 0,40-0,45 g%
Albumina in urina peste 5-10%=nefrita.
Acid uric -0,5 %,valori normale.
Acid uric seric-2,4-5,7.
Timol -0-4.
T G O 2-16-celula ficatului-transaminaze.
T G P 2-16 fierea.
Uree 20-40.
Fier 65-135.
Creatinina 0,5-1,2.
Magneziu 0,8-1.
Calcemie 9,6-110.
Calciu ionic 4,2-5,2
Colesterol total sub 230 mg/dL
Colesterol HDL peste 45-55 mg/dL(colesterol bun).
Colesterol LDL sub 100 mg/dL(colesterolul ce se depune).
Colesterol total/colesterol HDL-sub 5
Trigliceride sub 200 mg/dL-sunt stocate in celulele grase;daca sunt mari aveti predispozitie pt.diabet.
Densitate urina-1016-1022.


16-03-2008 12:46:21
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
DENUMIREA POPULARA A UNOR BOLI

A te ierta Dumnezeu-menopauza
Aplecare-indigestie
Aprindere la plamani-congestie pulmonara
Apa la plamani-pleurezie
Blanda-urticarie,eczema
Nerv mort-impotenta
Boala copiilor-epilepsie
Bosorogeala-hernie
Dambla-congestie cerebrala
Galbinare-icter
Galci-amigdalita
Incuiat-constipat
Lingurica-stomac
Oftica-TBC pulmonar
Pojar-rujeola
Scranteala-luxatie,entorsa
Suspin de durere-astm
Tuse magareasca-tuse convulsiva
Varsat de vant-rujeola
Varsat negru-variola.


16-03-2008 12:47:08
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
SALVIA = in diabet zaharat,reumatism,varice, scade tensiunea,menstre neregulate,nervozitate,in transpiratii abundente,d.de cap, reduce cant.de lapte la mamici, bronsita cr.
Evacueaza gazele din stomac, ajuta bila sa se descarce.
Salvia = “a salvaâ€-parul il face roscat.
Timpul de infuzare-15 min.
Se bea dupa mese in cursul zilei.
Salvie+musetel+c. soricelului,2 cani/zi in astm bronsic.
In tuberculoza,circulatia sangelui,reumatism,dischinezii biliare.
Se bea rece.
Combate febra.
Diminuarea spasmelor si tremurului in boli grave ale s.nervos si periferic.
Stimularea tonica a stomacului ,a sistemului nervos si a digestiei lente.
Calmarea afectiunilor ficatului ,a bilei si a rinichilor .
Tratarea febrei tifoide.
Stoparea hemoragiilor de la nivelul stomacului si al plamanilor.
Calmarea d.de cap ,gat si articulatii.
Oprirea sau diminuarea transpiratiei de pe timpul noptii a bolnavilor de tuberculoza.
Calmarea d.ce preced menstruatia.
Spalaturi pe cap cu salvie il inchide la culoare.
Calmarea ulceratiilor gatului si amigdalelor,abces dentar,afta bucala,gingivita,faringita.
Prevenirea excesului de saliva.
Solutie pentru gargara:250 ml de otet fierbinte se adauga peste 30 gr.frunze de salvie,peste care se toarna 250 ml apa rece.
Salvia curata sangele.
Gargara: laringita , faringita, amigdalita, abcese dentare, afte bucale,
gingivita, rani cu puroi.
Solutie pt.gargara:Un pahar mic de vin dulce ,o lingura de otet,6 frunze salvie si o lingurita de miere se amesteca si se fierb la foc mic 5 minute.


16-03-2008 12:47:44
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
CA SA NU TE-MBOLNAVESTI DE INIMA

Trebuie :
Sa nu ai in familie bolnavi cu inima;
Sa fii linistit,bland,rational,logic;
Sa nu fumezi(maxim 10 ani);
Sa fii ponderat in alimentatie(sare redusa,putin alcool,nu alimente grase,mai putine dulciuri etc.);
Sa ai valori normale la colesterol(lipide,glucide);
Tensiune arteriala normala;
Competent la locul de munca,cult,civilizat;
Ordine ,disciplina interioara,educatie buna,repartizarea ,,bugetului de timp’’ ,echilibrat;
Sa vorbesti putin si ce trebuie,gesticuleaza mai putin;
Sa ai tact,discretie,stapanire de sine;
Sa ai respect fata de ceilalti;
Sa dormi 5-7 ore dar sa nu depasesti ora 24;
Sa ai educatie despre sanatate,prevenirea bolilor.


16-03-2008 12:48:59
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
POLENUL = in afect.gastrice, hepatice, prostata, anxietate,gripa,pneumonii, tuberculoza pulmonara,stimuleaza imunitatea, depresie, piele, par, anemii, pt.pofta de mancare,bronhopatii cr, reduce tensiunile premenstruale si ale menopauzei, pt.ingrasare.
Intareste memoria-se mesteca bine.
Pastura se tine la frigider;este polenul adus de albine la stup -painea puietului.
Se foloseste in leucemie ,cancer,boli grele-se ia o lingurita dim.pe nemancate.
Laptisor de matca:cu el se hraneste regina stupului ce traieste 21 zile.
Bun in astenii nervoase,T.B.C,oboseala,hepatita,ciroza,impotenta,- frigiditate,tonic cardiac.
Pt.tumori pe uter se tine sub limba 1 gr.zilnic timp de 2 luni-laptisor de matca.
In bolile de ochi ,glaucom ,cataracta(albeata pe ochi),se pune pe ochi laptisor de matca proaspat abia scos de la regina.Te va ustura ingrozitor.Se ia si oral 2 luni cate 2 gr.laptisor tinut sub limba.
In septicemie -laptisor de matca,miere,propolis si multe vegetale.
Apilarnilul :laptisor de matca+miere:copii anemici fara pofta de mancare.
Capaceala:e pusa de albine peste mierea din fagure ca sa nu se altereze.
Albina astupa celula cu ceara pune pastura si la urma inteapa cu putin venin.
Buna in sinuzite,boli ale cailor respiratorii(astm,bronsite),paradontoza,boli hepatice .
Se mesteca bine iar ceara se inghite cu un mar sau alt fruct-face bine la stomac.
Pt.reumatism,lasi albina sa te intepe;inainte iei antialergice.


16-03-2008 12:49:45
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
MIEREA DE ALBINE un f.bun antibiotic-absoarbe microorganismele ,bacteriile cu ajutorul potasiului din miere,a propolisului.
Mierea de menta-spasme pilorice,diskinezii biliare si gastrointestinale.
Mierea de tei-sedativ nervos,antispastic,pt.inima.
Buna in tuse uscata,insomnii,bronsite,diskinezie biliara hipertona,rani purulente,laringite,traheite,astm bronsic,tuberculoza pulmonara,arsuri.
Mierea de salcam-expectoranta,tuse,diuretica,in diaree,antiseptica.
Mierea de f.-soarelui-tulb.sexuale,ateroscleroza.
Mierea de pomi fructiferi-stomac,rinichi,antimicrobiana.
Mierea de conifere-rinichi,cai respiratorii.
Mierea de munte-cai respiratorii,s.imunitar.
Mierea poliflora-sedativa,antiseptica.
Mierea nu se recomanda diabeticilor si celor cu insuficienta pancreatica exocrina.
Laptisorul de matca-contine gama de vit.B;
are rol esential in reactiile lantului respirator la nivel celular;
in metabolismul glucidic,lipidic,protidic.
Prin acetilcolina are un rol important in transmiterea influxului nervos.
Prezenta gama-globulinelor ii ofera proprietati imunostimulatoare.
Oboseala fizica si intelectuala.
Doza medie de intretinere este de 20 gr.laptisor de matca in stare naturala pe an,luat in amestec cu miere in proportie de 2 gr.laptisor de matca la 1 kg.miere din care se ia zilnic dimineata circa 30 gr.

Mierea nu o incorporati in mancaruri sau bauturi ce depasesc temperatura corpului.


16-03-2008 12:51:43
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
LAMAIA= trateaza 100 de afectiuni -scade glicemia ,crize hepato-biliare, cardio-vasculare: se ia zeama de la o lamaie,separat se toaca marunt coaja si se fierbe in 300 ml. apa acoperita , 20 min.
Se-ndulceste cu miere si se amesteca cu sucul.
Se bea in decursul unei zile.
Cafea + zeama de lamaie fara zahar in d.de cap.
Contine vit.B1,B2,PP, C,caroten( in coaja), vit.A( in pulpa si suc).
Suc de lamaie: cardiovascular, ulcer gastroduodenal, guta, obezitate, glicemie crescuta.
O picatura de suc pusa in nari desfunda nasul;sucul de lamaie albesc dintii.
Contine potasiu-bun in reumatism(2-3 lamai/zi).
Previne aparitia cancerului.
Antiseptic,bactericid,diuretic,in reumatism,calmant,antiacid gastric,antiscorbutic,tonic nervos,scade tensiunea,antianemic;in hepatite,pancreatite.
Recomandat in stari febrile,boli infectioase,dispepsii,flebite,obezitate,icter,hemo- ragii,hemofilii,dizinterii,parazitoze,alte boli.
Macerat de lamaie pt. accelerarea sudarii oaselor rupte.
In spasmofilii : 2-3 oua ( cojile) +sucul de la 2-3 lamai ; se macereaza 7 zile.
Se ia 3 lingurite/zi.
Contine flavonoide-subs.ce intaresc peretii interni ai vaselor sanquine favorizand disparitia varicelor si resorbtia hematoamelor.
Suc+ apa pt.par stralucitor si suplu;inlatura aspectul unsuros al pielii.
In migrene se pun felii de lamaie pe frunte.
In obezitate 1 lamaie pe zi.
Pt.combaterea oxiurilor zdrobiti 2 lingurite de samburi de lamaie + miere ;se ia dimineata pe stomacul gol, tratament 5-7 zile.
Ai baut si mancat mult,fierbe coaja unei lamai intr-o cana de apa si bea-l cald- usureaza digestia.

--------------------------------------------------------------------------------


16-03-2008 12:52:39
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
MASLINA: nutritiv, drenor hepatic si biliar, laxativ.
Ulei de masline= in gripa ; o lingura de ulei cald + ¼ lingurita usturoi pisat -elimina raceala in cateva ore.
In paradontoza se maseaza gingiile de 2-3 ori/zi.
Contine: multa vit.E,A, potasiu, magneziu, Ca, fosfor.
In bolile cardiovasculare,pt.buna fct.a s.nervos, rinichi, stimuleaza muschii uterini, in cazul nasterilor, bila, cresterea si mineralizarea oaselor, boli de ficat, viermi intestinali, arsuri, guta, d. de dinti.
Pt. ficat si bila dim.pe stomacul gol , 1 lingura de ulei.Se sta culcat 15-20 min.pe partea dr.dupa care se ia micul dejun.
In constipatie:30 gr.ulei de masline seara .
Pt. viermi intestinali: 30 gr.ulei pe stomacul gol; arsuri : ulei+ albus de ou- se unge .
In reumatism, nevralgii,entorse- se prepara unguent din 200gr. ulei+ o capatana usturoi pisat;se macereaza 2-3 zile .
Se fac frectii.
In amigdalita: cataplasme cu masline pisate cu samburi+ seu de oaie+ mamaliga calda.
Se pun intr-un tifon si se infasoara in jurul gatului.
Dureri de dinti: alcool macerat cu masline.
In cancer: 1 lingura ulei + 1/3 lingurita suc de usturoi de 3 ori/zi timp de o luna.
In afte dureroase: o salata + usturoi+ otet+ ulei de masline.
In colesterol: se bea ceai cald din 1/2l apa + 2 linguri ulei + 3 lingurite usturoi pisat.Se soarbe din acest lichid de 3 ori/zi.
In raceli: 1 lingura ulei cald+ ¼ lingurita praf de usturoi-elimina raceala in cateva ore; desfunda nasul si calmeaza durerile.
Scade febra,in diabet,calmarea si stimularea secretiilor biliare.
Maslinul este simbolul longevitatii-al pacii; ulei de masline pt. masaj este un adevarat miracol


16-03-2008 12:53:29
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
GREPFRUIT contine antioxidanti.
Bun in sinuzite,stari febrile,astenie,dupa boli,tonifierea organismului.
Contine glucide,lipide,saruri minerale,vit.proteine.
Sucul este fluidifiant sanguin,protector vascular.
Contine minerale,vit.C,B,B2,PP,enzime,pectina,acid citric.
Este aperitiv,tonic,depurativ,antihemoragic.
Bun in :anorexii,dispepsii,oboseala,stari febrile,artrita,afectiuni pulmonare.
Se consuma 3 pahare/zi inainte de masa-se indulceste cu miere.


16-03-2008 12:54:31
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
COADA CALULUI= bun in asimilarea calciului.
Contine 10-15% acid salicilic.
In vezica, rinichi.
Extern creste langa mlastini iar intern creste la munte , luminisuri.
In eliminarea nisipului, pietrei de la rinichi.
In oprirea hemoragiilor, reumatism cr., acut, artrite, pleurezii.In hemoragii nazale, compresii la baza nasului.
In tratarea hemoroizilor, hemoragii uterine neregulate se combina cu traista ciobanului.Dupa o cura lunga dispar tumorile maligne.
Bai de sezut: 20 min.-discopatii:se pune in apa rece seara , dimineata se da un clocot:in afectiuni ale sist. nervos( paranoia, depresii, senzatia de a fi urmarit, manii, accese de nebunie);in eliminarea pietrei de la vezica si rinichi.
Pt. depurare a rinichilor de toxine care duce la cefalee, coada calului+ afin,infuz.2-3 cani/zi;amigdalita, dinti ce se misca, sange din nas, otita, amnezie, artroza, prostata, colica renala, guta, hemoroizi,stari depresive, slabiciune generala, cancer mamar, genital, anxietate, sangerari ale uterului,
inflamatii ale uterului, cistite, eruptii cutanate, dermatoza, stomatita ulceroasa, circulatia sanguina, epuizare psihica, fizica, migrene, cancer
pulmonar, emfizem pulmonar, insuficienta respiratorie.
Gargara in : amigdalita, inflamatii bucale.
Se mai foloseste in :astm cardiac, halucinatii, crampe nervoase la stomac, cancer gastric si de colon, colici, pancreatite, crize biliare, cangrene, ;se bea 2-3 cani/zi-infuz,un minut.
Pt. picioare care transpira,matreata .


16-03-2008 12:55:58
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
ALOE VERA GEL

Concentraţie 97% gel stabilizat. (1 litru)


Ingredienţi: Gel de Aloe Vera, fructoză, concentrat natural de merişor şi de mere, sorbitol, acid ascorbic (antioxidant), acid citric, sorbat de potasiu şi benzoat de sodiu (pentru menţinerea aromei), gumă de xantan, tocoferol (antioxidant), colorant.
Ingredienţii sucului de Aloe Vera:
A) Lignina, saponina , anthrachinona:
- Aloina – purgativ, emetic
- Barbaloina – analgezic, purgativ slab
- Izobarbaloina – analgezic, antibiotic
- Artranolul, Artrazenul, Acidul de Aloe – antibiotic
- Emodin de Aloe – antibacterial , purgativ
- Acid antilen – antivirotic
- Esterii ac. Antilen – sedativ
- Rezistanol
Vitamine:
- Vitamina A (Caroten) – efect asupra acuităţii vizuale, apără celulele de radicali liberi
- Vitamina B-1 (thianina) – regenerator tisular
- Vitamina B-2 (riboflavina) – împreună cu Vitamina B-6 efect în stări carenţiale
- Vitamina B-3 (niacina) – ajută în reglarea metabolismelor
- Vitamina B-6 (piridoxina) – la fel ca vitamina B-2
- Vitamina B-9 (acid folic) – anemii
- Vitamina B-10 (ciancobalamina) – indispensabil în funcţionarea celulei nervoase în hematopoeza, în metabolismul intermediar
- Vitamina C – rol important în metabolismul intermediar, în procesul de cicatrizare, stabilizator de membrană celulară, antioxidant
- Vitamina E (tocoferol) – stabilizator de membrană celulară împreună cu Vitamina C
- Vitamina B complex (colina) – stimulator al nervului vag. rol important în metabolism
Prin stabilizarea gelului creşte cantitatea de Vitamina A, C şi E. Dr. Arnold Fox din Beverly Hills în revista „ Total Health†a demonstrat recent prezenţa Vitaminei B-12 în Aloe Vera.
C) Substanţe minerale
Aloe Vera conţine 20 de substanţe minerale de importanţă vitală:
- Calciu – indispensabil în osteoporoză, împreună cu fosfor
- Magneziu – rol în metabolismul celular
- Mangan – important în funcţionarea sistemului muscular şi nervos, împreună cu magneziu
- Fosfor – ca mai sus
- Potasiu – indispensabil activităţii musculare
- Fier – componentul esenţial al hemoglobinei
- Stodiu – indispensabil în reglarea echilibrului hidroelectrolitic
- Clor – antiseptic, important în producerea acidului gastric
- Cupru – indispensabil în integrarea fierului
- Crom – înlesneşte activitatea enzimelor, scade acizii graşi
- Zinc – rol în metabolismul protidic
D) Mono şi polizaharide:
Celuloza, glucoza, manoza, aldonentoza
E) Aminoacizi
Aminoacizii au rol catalizator, asigură echilibrul chimic al organismului ţi iau parte la regenerarea tisulară. Organismul uman conţine 22 de aminoacizi din care 8 sunt esenţiali, pe care organismul nu îl poate produce. Necesarul este asigurat prin alimentaţie. Aloe Vera conţine 7 aminoacizi esenţiali şi 11 aminoacizi neesenţiali.
Aminoacizii esenţiali:
- Izoleucina , leucina, lizina, metionina, fenilalanina, theonina, valina
Aminoacizii neesenţiali:
- Acid aspatic, acid glutamic, alanina, arginina, cistina, histidina, prolina, hidroxipolina, scrina, tirozina
F) Enzime şi mecanismul de acţiune
Enzimele oxidante din Aloe Vera reduc substanţele bazice
- Fosfaţi – amilaze
- Bradichinaza – analgetic, antiinflamator, stimulator al sistemului imunitar
- Cataloza – împiedică acumularea superoxidului de hidrogen în ţesuturi
- Celulaza – rol în activitatea musculară
- Lipaza – rol în degradarea celulozei, rol în degradarea acizilor graşi
- Nucleotidaza accelerează hidroliza nucleotidelor în nucleozide
- Fosfataza alcalină – reglează funcţionarea ficatului
- Proteaza – rol în hidroliza proteinelor
Efectele gelului:
- Imunostimulator: dă un uriaş impuls sistemului imunitar, crescând rezistenţa organismului: in caz de alergii diferite, astm bronşic, boli imunitare, boli tumorale.
- Detoxifiant: ajută la detoxifierea organismului această purificare mergând până la nivelul celular. Datorită acestui fapt a fost supranumit „detergentul tubului digestivâ€.
- Reglează metabolismul acţionând in felul următor: curăţă şi în acelaşi timp alimentează organismul cu cele mai importante şi indispensabile substanţe nutritive.
- Se dovedeşte foarte util şi în cazuri de osteoporoză, în probleme articulare, reumatice.
- Stimulează regenerarea ţesuturilor dovedindu-se extrem de eficient în caz de afecţiuni ale pielii, varice, hemoroizi, ulcer gastro-deudonal, probleme acute şi cronice ale intestinului subţire si gros, regenerarea ficatului şi a celorlalte organe interne.
- Si-a dovedit eficacitatea, aşa cum am mai menţionat în cazul bolilor cardiovasculare, ateroscleroză, în hipercolesteronemie, tensiune arteriala, hiperglicemie (diabet zaharat).
- ÃŽmbunătăţeşte starea fizica si psihica cu efecte majore in: depresie, stres, tulburări de somn, dezobişnuire de alcool, tutun si drog, perioada de covalescenţă după boli, operaţii, naştere. Pentru omul sănătos asigura o condiţie fizico-psihica generala excelenta, fortifica organismul.
- Antiinflamator, antibacterian, antiviral.
- Grăbeşte epitelizarea.
- Astringent, analgezic, antitusiv.
- Germicid, fingistat, antihelmintic.
Putem astfel sintetiza următoarele utilizări orientative:
- Ca tonic general: contribuie la armonizarea stării psihice şi fizice generale.
- Reechilibrează depresiile nervoase, astenia fizică şi convulsiile.
- Stări de imunodeficienţă – stimulează capacitatea de regenerare proprie.
- Profilaxia îmbolnăvirilor.
- Stări alergice, bronşite, astm.
- Diabet zaharat – scade glicemia, are efecte foarte bune în afecţiunile cu care se asociază, de obicei, diabetul zaharat.
- Ateroscleroză – scade nivelul colesterolului; previne angina pectorală.
- Hepatita şi pancreatita cronică.
- Infecţii urinare.
- ÃŽmbunătăţirea digestiei.
- Constipaţie.
- Colite acute şi cronice, ulcer gastroduodenal şi arsuri gastrice.
- boli dermatologice – psoriazis, eczeme, ulcer crural, herpes, seboree, prurit.
- Varice, hemoroizi.
- Osteoporoză, osteodistrofii, fracturi necomplicate, artrite.
Profilactic se recomandă doua – trei cure de 1 lună pe an. Pentru favorizarea procesului de detoxifiere este important ca în timpul curei cu gel consumul de lichide să fie de minimum 1.5 – 2 litri pe zi (ceai, apă, supă, sucuri etc.).
Informaţii nutritive: Calorii 40, Sodiu 60mg., Glucide totale 12g.

--------------------------------------------------------------------------------
DORIANE44 Citat Sterge DORIANE44 (joi, 6 martie 2008 la 15:02)

NATURE – MIN

Minerale naturale (180 tablete)




Componente principale: calciu, magneziu, fosfor, iod, fier, mangan, cupru, zinc, seleniu, crom, vanadiu, molibden.
Substanţele minerale din acest produs sunt obţinute din sedimente minerale marine exclusiv naturale (cochilii de crustacee), sunt prezentate în proporţie sinergică şi sub formă chelată pentru a fi uşor absorbabile.
Utilizare:
- Hipocalcemii de etiologii diverse.
- Profilaxia osteoporozei (atât de menopauză cât şi cea fără cauză aparentă).
- Spasmofilie, scurtează timpul de vindecare în caz de fracturi, în special pentru cazurile dificile întâlnite la persoanele în vârstă.
- Este indicat în sarcină, lactaţie, lehuzie.
- Căderea părului, unghii friabile.
- Pentru sportivi reprezintă o sursă bogată în minerale.
Preparatul are o eficienţă maximă asociat cu Aloe Vera Gel şi Absorbent-C.

--------------------------------------------------------------------------------


Forever Living Products va ofera o gama remarcabila de produse apicole nat.100%.Stupii sunt amplasati in conditii ideale de mediu ,in regiuni inalte din Arizona ,acolo unde nu exista pesticide si poluanti .Se folosesc echipamente moderne ,patentate ,pt.colectarea si conservarea produselor in conditii identice cu cele create de natura....miere,laptisor de matca,propolis,polen!...va astept!

--------------------------------------------------------------------------------


16-03-2008 12:57:23
   
?? NJD
Cont Sters

Inregistat: 18-08-2005
Mesaje: 2075
Doriane, dar un Cactus pe "Limba-Soacrei" tot din Arizona ce beneficii ar avea?

10-04-2008 15:27:31
   
?? NJD
Cont Sters

Inregistat: 18-08-2005
Mesaje: 2075
Stiati ca.........cea mai mica planeta(dintre cele 300 descoperite in ultimi 10 ani) care se aseamana cu a noastra e numai de 5 ori mai mare, e numai la 30 de ani lumina de Earth, o zi pe acea planeta este egala cu 4,2 zile ale noastre si se roteste in jurul Soarelui Ei in 5,2 zile, nu poate suporta Viata pentru ca e prea aproape de Soare (ei)
face parte din constelatia Leului si se numete "GJ 436T"


10-04-2008 15:46:07
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
trairi sublime!


NJD a scris:

Doriane, dar un Cactus pe "Limba-Soacrei" tot din Arizona ce beneficii ar avea?


10-04-2008 17:05:37
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
"...Exprima-ti sentimentele!
Emotiile si sentimentele cand sunt ascunse, reprimate, sfarsesc prin a genera boli ca gastrite, ulcer, dureri lombare, dorsale. Cu timpul, reprimarea sentimentelor poate degenera in cancer. Ar trebui sa ne destainuim unui confident, sa-I impartasim intimitatea noastra, secretul, erorile! Conversatia, verbalizarea emotiilor este un remediu puternic si o terapie excelenta !


....Ia decizii
Persoanele indecise raman in dubiu, in anxietate.Indecizia acumuleaza problemele, grijile, agresiunile.Istoria omenirii este alcatuita din decizii.A decide inseamna a sti cum sa renunti, sa pierzi unele avantaje si valori si sa castigi altele.Indecisii sunt victime ale indigestiilor, durerilor nervoase si problemelor cutanate.


...Gaseste solutii.
Persoanele negativiste nu gasesc solutii si dau amploare problemelor.Ei prefera lamentatiile, barfele, pesimismul.Este mai bine sa aprinzi un chibrit decat sa regreti intunericul.O albina e mica, dar produce unul din cele mai dulci lucruri.Suntem ceea ce gandim. Gandurile negative genereaza energie negativa ce se transforma in suferinta.

...Nu trai bazandu-te pe aparente.
Cine ascunde realitatea, pretinde, pozeaza si vrea sa dea impresia ca este in regula. Vrea sa fie vazut ca perfect, descurcaret, etc, dar acumuleaza tone de greutati.O statuie de bronz cu picioare de lut.Nu este nimic mai rau pentru sanatate decat sa traiesti ascuns dupa aparente si fatade.Acestia sunt oameni cu multa stralucire artificiala si radacini atrofiate. Destinul lor este durerea, spitalul sau farmacia.


...Accepta.
Refuzul de a ne accepta si absenta stimei de sine ne face sa ne instrainam de sine.A te accepta este punctul central al unei vieti sanatoase.Cei care nu se accepta devin gelosi, invidiosi, imitatori, ultra-competitivi, distructivi. Accepta-te, accepta ca esti acceptat de altii, accepta criticile. Este intelepciune, bun simt si terapie.


...Increde-te.
Cine nu are incredere, nu comunica, nu este deschis, nu creeaza relatii adanci si stabile, nu stie sa aiba prietenii adevarate. Fara incredere, nu sunt relatii reale. Neincrederea este o lipsa de credinta in sine si in credinta insasi.


...Nu iti trai viata trist.
Simtul umorului. Rasete. Odihna. Fericire. Acestea intregesc sanatatea si aduc viata lunga. Persoana vesela are darul de a imbunatati mediul oriunde traieste. “Simtul umorului te salveaza de mana doctoruluiâ€. Veselia este sanatate si terapie. "

iubiti-va!

--------------------------------------------------------------------------------


12-04-2008 00:45:54
   
?? NJD
Cont Sters

Inregistat: 18-08-2005
Mesaje: 2075
Bineinteles ca toata lumea stie ca Duminica, Phoenix Lander a poposit pe Marte pe o campie neteda, de gheata, dar ca e atat de multa gheata la poli, daca ar fi topita gheata complect, toata planeta Marte ar fi complect acoperita de apa cu adancime de 11 metri? :)
Drept Inainte.


27-05-2008 10:41:33
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
...scriu despre sex si arta vanzarii,marchetingului...magnetismul personal,sarmul vine din energia sexuala ...un om care adora dragostea are grija de el mintal,fizic ,spiritual si degaja un anume magnetism..cautand sa fie in armonie cu toata lumea ...este unul dintre pasii spre succes.cand emotia iubirii incepe sa se combine cu cea sexuala ,rezultatul este un scop calm,echilibru,judecata clara,cumpanire...un obsedat sexual nu este prea diferit de un dependent de droguri..ambii isi pierd controlul asupra facultatilor si vointei puternice.Iubirea,romantismul si sexul ,toate aceste emotii conduc pe oameni pe culmile implinirilor cand sunt dirijate constructiv...emotiile stim ca sunt stari de spirit...Omul care nu poate fi stimulat si purtat pe culmile implinirilor cu ajutorului dragostei nu are speranta ...este mort ,desi pare in viata...

29-05-2008 10:35:48
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
cele sapte emotii pozitive majore

dorinta
credinta
iubirea
sexul
entuziasmul
romantismul
speranta

cele sapte emotii negative majore care trebuie evitate

frica
gelozia
ura
razbunarea
lacomia
superstitia
mania


29-05-2008 10:37:48
   
?? unikaa
Cont Sters

Inregistat: 27-05-2005
Mesaje: 1080
Doi prieteni tocmai s-au intors din Africa. Intr-una dintre plimbarile lor prin parcurile protejate din Kenya (acolo unde sunt lei, maimute si se face safari), ghidul le spunea cu mandrie ca oricine rupe o frunza din copacii de acolo e aspru pedepsit de lege. Nu se taie lemne, nu se distruge natura, nu se deranjeaza animalele ca altfel e nasol.

In timp ce omul lauda in sus si-n jos legile parcului, doi pigmei treceau linistiti prin spate, cu un snop de lemne taiate in spate. Prietenii mei, mirati:

"Pai ati spus ca e interzis sa se taie lemne"
"Da, sigur, strict interzis"
"Si ei???"
"Pai legea e pentru oameni"
(moment de pauza...)
"Pai si ei de ce taie lemne?"
"V-am spus, legea e doar pentru oameni, nu pentru pigmei"
"Si pigmeii nu sunt oameni???"
"Nu! Cum sa fie pigmeii oameni?"
"Pai au doua maine, doua picioare.."
"Si maimutele au"
"Vorbesc"
"Si papagalii vorbesc"

Dupa un lung sir de nedumeriri si argumente, au inteles ca acolo pigmeii sunt considerati o specie de animale. Nu intra sub incidenta legii, nu au drepturi, nu au obligatii. Iar partea cea mai crunta e un zvon pe care l-au auzit, acela ca in Congo, intr-o perioada de extrema foamete si razboi civil, erau "oameni" care vanau pigmei si-i mancau.

P.S...ca sa nu existe dubii..e un copy-paste...da mi s-a parut interesant!


29-05-2008 15:09:25
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669

Doriane a scris:

cele sapte emotii pozitive majore

dorinta
credinta
iubirea
sexul
entuziasmul
romantismul
speranta

cele sapte emotii negative majore care trebuie evitate

frica
gelozia
ura
razbunarea
lacomia
superstitia
mania


ABSOLUT DE ACORD cu  "heptalogul" asta, Doriane... :)


29-05-2008 15:16:11
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669

unikaa a scris:

Doi prieteni tocmai s-au intors din Africa. Intr-una dintre plimbarile lor prin parcurile protejate din Kenya (acolo unde sunt lei, maimute si se face safari), ghidul le spunea cu mandrie ca oricine rupe o frunza din copacii de acolo e aspru pedepsit de lege. Nu se taie lemne, nu se distruge natura, nu se deranjeaza animalele ca altfel e nasol.

In timp ce omul lauda in sus si-n jos legile parcului, doi pigmei treceau linistiti prin spate, cu un snop de lemne taiate in spate. Prietenii mei, mirati:

"Pai ati spus ca e interzis sa se taie lemne"
"Da, sigur, strict interzis"
"Si ei???"
"Pai legea e pentru oameni"
(moment de pauza...)
"Pai si ei de ce taie lemne?"
"V-am spus, legea e doar pentru oameni, nu pentru pigmei"
"Si pigmeii nu sunt oameni???"
"Nu! Cum sa fie pigmeii oameni?"
"Pai au doua maine, doua picioare.."
"Si maimutele au"
"Vorbesc"
"Si papagalii vorbesc"

Dupa un lung sir de nedumeriri si argumente, au inteles ca acolo pigmeii sunt considerati o specie de animale. Nu intra sub incidenta legii, nu au drepturi, nu au obligatii. Iar partea cea mai crunta e un zvon pe care l-au auzit, acela ca in Congo, intr-o perioada de extrema foamete si razboi civil, erau "oameni" care vanau pigmei si-i mancau.

P.S...ca sa nu existe dubii..e un copy-paste...da mi s-a parut interesant!


Chiar interesant, parol !!! :)
Auzisem si io zvonuri din astea, ma chere, uite ca se confirma... :(

Ultima modificare facuta de Xtremul (29-05-2008 15:18:26)


29-05-2008 15:18:05
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Onania la ce catergorie intra ca shi aia-i provocatoare de emotii !
Doriane a scris:

cele sapte emotii pozitive majore

dorinta
credinta
iubirea
sexul
entuziasmul
romantismul
speranta

cele sapte emotii negative majore care trebuie evitate

frica
gelozia
ura
razbunarea
lacomia
superstitia
mania


29-05-2008 15:32:32
   
?? onoyoko
Cont Sters

Inregistat: 10-09-2007
Mesaje: 752
Stiati ca: saracii carora li se lipeste burta de sira spinarii si nu au bani nici de un covrig zic ca ei nu vor o tipa care se fu-te pe bani ,ei fiind vulpea care nu ajunge la struguri? Prefera o jegoasa careia sa-i cumpere gaura de la covrig si sa i-o traga toata noaptea,iar a doua zi sa povesteasca amicilor ca a fost cu o tipa beton. Dar uita sa specifice ca beton erau doar chilotii de pe ea ,ca de jegosi ce erau stateau drepti.

29-05-2008 17:25:59
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669
Wow... subtila si abstracta analiza gaurii covrigului, ma chere !!! ;)

Desi finalul nu-i chiar la fel de estetizant... :D:D

Ultima modificare facuta de Xtremul (29-05-2008 17:48:22)


29-05-2008 17:47:36
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Mda, cam are dreptate zaluda asta ......cunosc shi io nishte elemente de-astea futacioase numai de "bunaciuni", dar pe de alta parte pana mea ....potzi sa te aia in gusturile futaciosului ?

29-05-2008 17:52:12
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669

CIUDATUL SA a scris:

Mda, cam are dreptate zaluda asta ......cunosc shi io nishte elemente de-astea futacioase numai de "bunaciuni", dar pe de alta parte pana mea ....potzi sa te aia in gusturile futaciosului ?


Mda, cumetre, asa o fi, "Les fleurs du mal" pot fi pentru unii decadentzi ;) simbolizate si de niste bikini "beton" de jeg... :D:D


29-05-2008 17:54:36
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Nah beleaua ca l-ai amestecat shi pe  Charles Baudelaire in mamaliga noastra !

29-05-2008 18:00:02
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669

CIUDATUL SA a scris:

Nah beleaua ca l-ai amestecat shi pe  Charles Baudelaire in mamaliga noastra !

Pai ce covrigu'meu :D, doar 'telectuali ne numim... ;)


29-05-2008 18:14:33
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
De foame murim ,
Balele ne curg, simtzurile tresar ,
Al gauri miros ne pune ca pe jar !!!!!!


29-05-2008 18:22:34
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669

CIUDATUL SA a scris:

De foame murim ,
Balele ne curg, simtzurile tresar ,
Al gauri miros ne pune ca pe jar !!!!!!

Hai ca p-asta chiar n-o stiam... ;) (desi parc-o simtzeam cumva, in zona linguricii mele) :D:D


29-05-2008 19:20:52
   
?? martiela
Cont Sters

Inregistat: 31-05-2008
Mesaje: 553
Conform studiilor/statisticilor recente  anti-prespirantul este o posibila cauza a cancerului la san.
Normal acum toata lumea este derutata asa cum acum cativa ani a fost si cand s-a facut pubilc faptul ca pudra talc folosita in zona genitala la femei este o cauza a cancerului uterin datorita magneziului ce-l contine.

Evident nu ne putem feri de toate substantele toxice cu care venim in contact, insa este f bine sa ramanem cat mai informati; nu uitati ca aceste studii sunt destul de controversate in faza initiala si nu in ultimul rand de factori comerciali...


14-06-2008 11:40:14
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
STIAI CA....
...la 37% din americani mecanismul setei e atât de slab că frecvent îl confundă cu foamea?
...lipsa apei e cauza nr.1 a oboselii din timpul zilei?
...după studiile de la Universitatea din Washington, 1 vas cu apă calmează foamea la aproape 100% din cazuri aflate sub dieta de slăbire?
...alte studii ştiinţifice arată că luând de la 8 la 10 pahare cu apă pe zi poate calma semnificativ durerile de spate şi ale articulaţiilor la 80% din persoanele pe care le au?
...o scădere de doar 2% de apă din organism poate duce temporar la pierderea memoriei, dificultate în calculele bazice de matematică şi probleme de focalizare în faţa monitorului sau a unei pagini imprimate ?

...dacă bei cel puţin 5 pahare de apă pe zi scade cu 45% riscul de cancer la colon, cu 79% riscul de cancer la sâni şi cu 50% posibilităţile de a apărea cancer de vagin?
Iei zilnic cantitatea necesară de apă sau ai ales s-o înlocuieşti cu sucuri?
ÃŽn multe state din SUA angajaţii de la direcţia de drumuri păstrează mereu 10 litri de CocaCola pentru a elimina sângele de pe şosele din urma unui accident rutier...
Dacă introduci un biftec într-un recipient cu CocaCola, biftecul se descompune în 48 de ore...
Pentru a curăţa closetul, e de ajuns să se toarne conţinutul unei cutii de CocaCola şi se lasă timp de 30 de minute, apoi se dă drumul la apă (Acidul citric din CocaCola curăţă porţelanul)...
Pentru a înlătura oxidul de pe suprafeţele cromate, trebuie doar să le freci cu o bucată de folie de aluminiu mototolită şi îmbibată cu CocaCola iar petele vor dispărea...

Pentru a curăţa clamele bateriei auto, toarnă peste ele un pic de CocaCola iar bulele se vor evapora...
Pentru a slăbi un şurub oxidat, pune o cârpă umezită cu CocaCola timp de câteva clipe şi şurubul va ieşi fără probleme...
Pentru a îndepărta oxidul de pe uneltele tale, aplică pasul anterior şi oxidul va dispărea...
Pentru a desprinde orice fel de hârtii, chiar gumă sau silicon, lipite pe orice suprafaţă de sticlă, aplică aceeaşi operaţie anterioară...
De asemenea, e util pentru a curăţa parbrizul maşinii tale când se murdăreşte pe drum.
Ingredientul activ al băuturii CocaCola este ACIDUL FOSFORIC, al cărui ph este 2.8, suficient pentru a dizolva un cui în 4 zile.
ÃŽn corpul tău determină pierderea sărurilor minerale din oase, acest lucru înseamnă că calciul nu este absorbit în mod adecvat de organism, ducând la slăbirea oaselor şi prin urmare, creşte posibilitatea de a avea fracturi.
Combinaţia acestui acid cu zahărul îngreunează absorbţia fierului, ceea ce poate provoca anemie şi facilitează apariţia infecţiilor, în special la copii, bătrâni şi gravide.

Conţine o substanţă ‘potenţial vicioasă’, cofeina, care dacă se ia în cantităţi mari (de la 400 la 600 mg.) poate cauza insomnie, tahicardie, dureri de cap şi chiar stări de nelinişte. O cutie de Coca Cola conţine aproximativ 50 mg. de cafeină.
Mai conţine şi un aditiv numit e-150, asociat cu deficienţă de vitamina B6 care este importantă pentru asimilarea proteinelor de către organism şi pentru a avea un sânge sănătos; lipsa acestei vitamine poate duce la anemie, depresie şi confuzie, între alte simptome, pe lângă faptul că generează o activitate exagerată şi un nivel scăzut de glucoză din sânge.

Şi nu numai atât, zaharurile pe care organismul nu reuşeşte să le digere, se transformă în grăsime, ducând la supragreutate corporală şi chiar la probleme de obezitate.
Ca şi cum n-ar fi de ajuns, zaharurile care se află în suc, încetul cu încetul dizolvă smalţul dinţilor slăbindu-i şi producând carii.

Odinioară diabetul se găsea numai la pacienţii adulţi, însă în ultimul timp s-a observat o creştere a cazurilor acestei boli la copii şi adolescenţi cu exces de greutate.
Diabetul este o boală care afectează mai ales ochii, rinichii, picioarele şi inima

Iar acelora care cred că pot rezolva problema cu un “coca lightâ€, le avem o altă veste: există studii ştiinţifice care arată că consumul înlocuitorilor de zahăr, sau zahărul sintetic în cantităţi mari, provoacă leziuni cerebrale, pierderi de memorie şi confuzie mentală (după AMEDEC).

Substanţa care cauzează aceste afecţiuni se numeşte aspartam iar cercetătorii susţin că ar putea duce la dezvoltarea bolii Alzheimer. ÃŽn plus, au arătat că componenţii chimici ai "aspartamului" au alte consecinţe grave dacă se consumă excesiv, cum ar fi leziuni ale retinei şi sistemului nervos.



    PS. SUNTEM CHIMIZATI....SCHIMBAREA E IN NOI //SA NU NE LASAM PRADA POLITICII MONDIALE SI SA RAMANEM UN POPOR CU TRADITIILE NOASTRE,CU APA NOASTRA DIN FANTANI SI MIILE DE IZVOARE CE NE IMBRACA TARA!


14-06-2008 17:50:58
   

PeterPan 63
Barbat

Intretin discutiile

Inregistat: 09-06-2005
Mesaje: 3359
Cherie, e posibil sa fi dat copy-paste pe aberatiile scrise de f'un semanatorist intarziat si asta te-ar scuza intr-o oarecare masura, insa nu complet ! Dac-ai avea curiozitatea si posibilitate sa analizezi apa fantanilor, te-ai ingrozi de continutul ridicat de nitriti si alte otravuri prezente in ea, urmare a utilizarii fara nicio restrictie sau discernamant a ingrasamintelor si substantelor folosite in tratarea erbicida a culturilor.
Cat despre Coca-Cola si fast-food, ramane cum am vorbit : sa le fie de cap !


14-06-2008 17:59:43
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Apropos de PS-ul poetesei : SA ZICETZI MERSI CA NU SUNTETZI GAZATZI !........auzi la ea : "SA RAMANEM UN POPOR CU TRADITIILE NOASTRE,CU APA NOASTRA DIN FANTANI SI MIILE DE IZVOARE CE NE IMBRACA TARA!" .....bre zaludo laso-o-n pana mea cu fantanile ca toate-s pline de gazolina shi mal de la inundatzii ....din cand in cand se mai pisha shi cate un betziv intarziat in ele ! :D

14-06-2008 18:01:27
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Auzi meiiiii doriane poeta lunii io cred ca ai baut cam mult cola-light-taste-no-shugar shi-ai luat-o razna sau ai umblat fara palariutza pe soarili asta d-afara ? :D
CIUDATUL SA a scris:

Apropos de PS-ul poetesei : SA ZICETZI MERSI CA NU SUNTETZI GAZATZI !........auzi la ea : "SA RAMANEM UN POPOR CU TRADITIILE NOASTRE,CU APA NOASTRA DIN FANTANI SI MIILE DE IZVOARE CE NE IMBRACA TARA!" .....bre zaludo laso-o-n pana mea cu fantanile ca toate-s pline de gazolina shi mal de la inundatzii ....din cand in cand se mai pisha shi cate un betziv intarziat in ele ! :D


14-06-2008 18:04:58
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Ia poeteso cu dedicatzie shi potriveala :
poezie calaie
facuta dintr-o nebunie
vreau de la tine sa-mi dai
ce stiu ca nu ai
pentru ca tu de fapt nu existi
esti numa o parte din mine
pusa pe hartie
intr-o stare de reverie

sau intr-una de egocentrie
cand persoana mea scrie fortat poezie
doar ca sa placa
si sa fie luata
in considerare
in lipsa de bucurie

bucuria in felul asta fiind capatata
numai ca e temporara si marcata
de neputinta de placere de sine
daca nu sunt mai mare ca tine

si daca asta nu mi se recunoaste mie
cel putin de catre o mie
iar dintre tine si mine
eu neputand sa recunosc asta de tine
ceea ce devine
tot de la egocentrie
o dam chiar si in ipocrizie

io si cu tine si cu ei
toti vrem sa fim mari
unul mai mare ca altul
am face orice sa fie in acest fel
am folosi pana si tancul

insa cea mai mare ironie
devine din faptul ca e-o prostie caci
oamenii intradevar mari
sunt cei care vad cat sunt de mici


14-06-2008 18:08:26
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
DA TU CAND DAI BEREA AIA?
PeterPan 63 a scris:

Cherie, e posibil sa fi dat copy-paste pe aberatiile scrise de f'un semanatorist intarziat si asta te-ar scuza intr-o oarecare masura, insa nu complet ! Dac-ai avea curiozitatea si posibilitate sa analizezi apa fantanilor, te-ai ingrozi de continutul ridicat de nitriti si alte otravuri prezente in ea, urmare a utilizarii fara nicio restrictie sau discernamant a ingrasamintelor si substantelor folosite in tratarea erbicida a culturilor.
Cat despre Coca-Cola si fast-food, ramane cum am vorbit : sa le fie de cap !


14-06-2008 18:12:42
   

PeterPan 63
Barbat

Intretin discutiile

Inregistat: 09-06-2005
Mesaje: 3359

Doriane a scris:

DA TU CAND DAI BEREA AIA?

In ziua cand ne va arde carnea de dorintzi, cand sufletele vor poposi din rataciri langa fantana patimilor, cand ochii tristi vor cauta iubirea , ca s-o vada....
(Asta ca sa ma sparg si io oleaca in figuri... :D )


14-06-2008 18:24:46
   
?? CIUDATUL SA
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2007
Mesaje: 4425
Binentzeles ca io vin cu felinarul ! :D
PeterPan 63 a scris:


Doriane a scris:

DA TU CAND DAI BEREA AIA?

In ziua cand ne va arde carnea de dorintzi, cand sufletele vor poposi din rataciri langa fantana patimilor, cand ochii tristi vor cauta iubirea , ca s-o vada....
(Asta ca sa ma sparg si io oleaca in figuri... :D )


14-06-2008 18:33:27
   
?? martiela
Cont Sters

Inregistat: 31-05-2008
Mesaje: 553

PeterPan 63 a scris:


Doriane a scris:

DA TU CAND DAI BEREA AIA?

In ziua cand ne va arde carnea de dorintzi, cand sufletele vor poposi din rataciri langa fantana patimilor, cand ochii tristi vor cauta iubirea , ca s-o vada....
(Asta ca sa ma sparg si io oleaca in figuri... :D )

Ups,Pane,chiar asa?;)
=D=D


15-06-2008 07:52:54
   
?? Doriane
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
poi tu nu vezi ca ard?hai la meciul cu Olanda in oras....
PeterPan 63 a scris:


Doriane a scris:

DA TU CAND DAI BEREA AIA?

In ziua cand ne va arde carnea de dorintzi, cand sufletele vor poposi din rataciri langa fantana patimilor, cand ochii tristi vor cauta iubirea , ca s-o vada....
(Asta ca sa ma sparg si io oleaca in figuri... :D )


16-06-2008 12:27:44
   
?? NJD
Cont Sters

Inregistat: 18-08-2005
Mesaje: 2075
Pentru cine nu s-a obisnuit inca cu Windows Vista; inceteaza c'apare Windows 7 in curand

01-07-2008 13:28:49
   
Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8    
Mergeti la