Forum
- pur si simplu -
Inceput | Cautare | Inregistrare | Conexiune

Nu sînteti conectat.
Forum / Discutii Diverse / Educatie - exemplu - obisnuinta..???    
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
?? fun-funny
Cont Sters

Inregistat: 01-09-2005
Mesaje: 1904
Facind abstractie (pe cit se poate) de intreaga evolutie a omenirii, de schimbarile inerente de mentalitate de la generatie la generatie.. haideti sa vorbim despre copilul devenit adult. Sa vorbim despre necesitatea (sau nu) a celor 7 ani de acasa, despre puterea exemplului data de familia in care avem shansa sa ne nastem / crestem, despre felul in care valorile din noi.. sint transmise urmasilor nostri.
Este o chestiune genetica, sintem educati, invatati sau sintem ... autodidacti?
Mediul in care ne nastem , oamenii care au rolul de a ne educa, supraveghea, forma - pot fi raspunzatori pentru ceea ce sintem ca.. adulti?


16-02-2006 13:26:24
   
?? fun-funny
Cont Sters

Inregistat: 01-09-2005
Mesaje: 1904
Nu trebuie sa fim parinti pentru a putea raspunde cum este influentzat adultul de miine de copilul de azi.
Simtiti ca tot comportamentul vostru - de familist, coleg, amic, vecin etc etc - se datoreaza educatiei primite de la parinti?


16-02-2006 13:28:29
   

P. Pan 63
Barbat

Intretin discutiile

Inregistat: 09-06-2005
Mesaje: 3359
Ok, vorbim, discutam, da'  ce ne facem cu cei care nu-s siguri c-au devenit maturi ?...Ori cel care pastreaza la maturitate o buna parte din  copilul care a fost ?...:D:D:D

17-02-2006 09:20:19
   
?? diana30
Cont Sters

Inregistat: 20-01-2006
Mesaje: 462
Subsemnata, Maricica Mintenam (da’ nici nevoie), natural blondă şi artificial creaţă, domiciliată Ă®n strada ĂŽnţelepţilor (dintr-o impardonabilă greşeală şi inconfundabilă eroare, că tatăl pe care mama mi-l destinase stă altundeva, mai la umbră, adică la răcoare, dar la testul ADN a ieşit cel pe care-l am acum, ghinionul lui, săracu!), la nr. 69 bis de trei ori, de profesie...de profesie, declar pe propria răspundere şi totalmente nesiluită dar completamente jignită Ă®n profunzime, următoarele:
ĂŽn seara zilei de 16 februarie anul cursiv, mă Ă®ntorceam – n-are importanţă de unde – la volanul maşinii mele albastre precum ochii marca Chevrolette Kalos şi Marea Neagră când bate-n verde – o mândreţe de maşină pe care mi-am cumpărat-o-n linsing după Ă®ndelungi străduinţe de-a pune ban lângă centesimă – mă Ă®ntorceam aşadar, indubitabil spre casă.
Ah! Viaţa mea! Tocmai Ă®l ascultam pe stimabilul şi inexprimabilul domn Guţă declarându-mi din casetofonul meu de trei mii de euro cu boxele aferente „Ce zâmbet de femeie ai!”. Şi parol, stimată poliţie, chiar avea dreptate! Şi eu care nu mă gândisem pân-atunci că zâmbetul poate fi şi el de sex feminin şi masculin! Aşadar, tot la două minute mă priveam Ă®n oglinda retrovizoare, să-mi studiez zâmbetul despre care stimabilul mă asigurase că e de femeie. Şi ce vedeam, poliţie dragă? Ce vedeam, vedea-l-aş paratrăznet p-ăla care mi-a spart-o! Oglinda, vreau să spun, cu tot cu partea din faţă, ah! Maşinuţa mea! Vedeam o mândreţe de femeie cum nu e alta pe o rază de o sută de kilometri cu diametru cu tot. Totul era minunat şi uanderful, motorul sfârâia, domnul Guţă Ă®mi whisperea-n boxe, iar oglinda imi confirma – pentru a câta oară – că ochi ca ai mei nu mai are nimeni. ĂŽmi spusese mie odată un domn pe care l-am servit ca la carte (că aflasem că-i cărturar, adică avea multe cărţi de credit): „Tu, Maricică, ochii tăi sunt atât de expresivi, că până şi-un peşte fiert te-ar invidia!”. Am plâns atunci de emoţie şi bucurie. Mai fusesem comparată cu alte vieţuitoare, ba cu o mâţă care zgârie rău, ba cu o căţea-n călduri, chiar şi cu o vită-ncălţată, dar aşa compliment nu-mi mai făcuse nimeni. Vă imaginaţi? Pisicuţele, căţeluşele, văcuţele sunt animăluţe frumoase. Dar peştele e de-a dreptul inteligent. Am citit c-ar conţine fosfor, care cică ajută la creier. Ce poet a putut să fie cărturarul acela, spunându-mi Ă®ntr-un mod atât de elegant că sunt inteligentă! E drept că n-am prea Ă®nţeles de ce trebuia să fie şi fiert peştele, dar aşa-s poeţii, mai ciudaţi.
Dar am deraiat de la subiect. Spuneam că totul era minunat, cred că nu mai aveam mult până la orgasm, când ce credeţi? Din sens total diametral şi neregulamentar opus, a apărut Ă®n faţa ochilor mei unici un nesăbuit Ă®ntr-o dacie roşie de-atâta rugină, cu care n-a găsit altceva mai bun de făcut decât să se urce sub mine. Acuma, să nu vă luaţi după ce spune el, cum că eu l-aş fi Ă®ncălecat! Eu nu fac asta, inestimabilă poliţie, că mie nu-mi place deasupra. Dar vă rog să nu mă forţaţi Ă®n intimitatea mea cu astfel de amănunte nesingnificative. Parcă ce mai contează!
Neobrăzatul a mai avut şi tupeul, după ce mai Ă®ntâi m-a violat din priviri, să-mi adreseze vorbe ofensive şi injurioase, cum ar fi: „Ce-ai, cucoană, nu ţi-e bine? Ce cauţi pe banda mea?”. Dar i-am răspuns şi eu ca la carte, că nu degeaba am vreo cinci metri de cărţi acasă: „În primul rând, cucoană-i mă-ta! Şi-n al doilea, dacă te lauzi c-o bandă, e treaba ta şi-a neveste-ti. Eu nu mă urc pe-a nimănui, decât Ă®n cazul Ă®n care e de comun acord şi victima”. După care, graţioasă poliţie, mi-a violat şi urechile, cu vorbe pe care nu le-am auzit nici măcar la domnul Guţă, cât sunt eu de melomanelistă. Aşa să ştiţi.
Şi-acum, că v-am derulat Ă®ntregul fir epicentric al modului inacceptabil şi inopozabil Ă®n care au decurs ostilităţile, doresc să reclam pe numitul...pentru următoarele:
1.viol, o dată (cu ochii);
2.viol, de două ori (cu gura);
3.viol,de trei ori (cu maşina);
4.Ă®ncălcarea dreptului la replică, Ă®ntrucât eu fiind mai puţin vexată Ă®n a folosi un limbaj grosier, am rămas mută, perplexoidă şi cu maşina şi fusta şifonate Ă®n faţa avalanşei de cuvinte de negăsit Ă®n dicţionarul exprimativ;
5.Ă®ncălcarea dreptului la legitimă apărare Ă®n faţa unei namile de unu nouăzeci, eu fiind o biată domnişoară complet nevinovată şi neagreată, despre care lumea zice că;
6.Ă®ngrădirea accesului la cultură, căci, Ă®n urma ciocnirii impactului, domnul Guţă, grav avariat mecanic şi electric deopotrivă,a tăcut definitiv şi irevocabil, până la următoarea mea abatere Ă®ntr-un magazin de electronice din Paris, Ă®n vederea procurării numitului;
7.Ă®ncălcarea legislaţiei de protecţie a mediului, distrugându-mi totodată conformitatea Euro 3, cu catalizatorul aferent;
8.Ă®ncălcarea codului manierelor elegante, a codului samurailor şi altor coduri secrete;
9.Ă®ncălcarea dreptului la frumuseţe, eu rozându-mi unghiile până la carne, de emoţie şi sperietură, cu care nu mă mai pot prezenta nici la piaţă, darămite;
10.Ă®ncălcarea proprietăţii private de care m-a deposedat pe jumătate cu motor cu tot, că de oglindă nu mai vorbesc;
11.Ă®ncălcarea altor drepturi, cum ar fi: drepturile copilului, dreptul la viaţă, dreptul la exprimare, drepturile minorităţilor (eu fiind, cum am declamat, o minoritate unică pe o rază de o sută de kilometri) şi altele.
ĂŽn Ă®ncheiere, mai ţin morţiş să precizez că sunt Ă®n deplinătatea facultăţilor mele, patru la număr, una la fefe, două la mare distanţă şi una-n curs, despre care multe-aş mai avea de spus dar, fiind foarte obosită de solicitarea intelectuală la care-am fost sedusă, simt că-mi pică ochii-n gură şi centrul de greutate peste cel al domnului poliţist, drept peste care mă prăvălesc Ă®n următoarele cinci secunde, ca semn al aprofundatului respect ce-l port Poliţiei Române cu Procuratură cu tot.
Cu nestăpânită şi indezirabilă stimă, a dumneavoastră oricând, Maricica.


19-02-2006 23:00:38
   
?? B.Deerfiel
Cont Sters

Inregistat: 23-11-2005
Mesaje: 155
diana30, numeste autorul, te rog !...

20-02-2006 10:04:22
   
?? NJD
Cont Sters

Inregistat: 18-08-2005
Mesaje: 2075

fun-funny a scris:

Facind abstractie (pe cit se poate) de intreaga evolutie a omenirii, de schimbarile inerente de mentalitate de la generatie la generatie.. haideti sa vorbim despre copilul devenit adult. Sa vorbim despre necesitatea (sau nu) a celor 7 ani de acasa, despre puterea exemplului data de familia in care avem shansa sa ne nastem / crestem, despre felul in care valorile din noi.. sint transmise urmasilor nostri.
Este o chestiune genetica, sintem educati, invatati sau sintem ... autodidacti?
Mediul in care ne nastem , oamenii care au rolul de a ne educa, supraveghea, forma - pot fi raspunzatori pentru ceea ce sintem ca.. adulti?


cam tot ce ai spus mai sus e valabil, toate influentele exterioare si genetice duc la formarea unui adult (de valoare) aceste influente persista si toata viatza, dar gradul de influenta desi exista, scade invers proportional cu virsta.


15-03-2006 11:37:32
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
adica daca inteleg eu bine mastre njd....calul batrin nu mai invata sa joace....

13-10-2006 21:01:48
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
si adaug....
in cazul in care mama este "tipa", tatal betiv, atunci copilul chiar ar putea fi " educat" in respectivele domenii ?
Concluzionez doar pe jumatate :
copilul respectiv ar putea avea o viata de cosmar pentru el si cei din jurul lui ?


13-10-2006 21:05:43
   
?? fii-a-mea
Cont Sters

Inregistat: 13-06-2005
Mesaje: 505
interesante prostioare pe tema educatiei ! unele se vor docte altele doar mistocare iar printre ele sa mai afla si pareri deplorabile...Chestie de educatie,deh!

14-10-2006 16:22:45
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
referitor la educatie..

va puteti exprima parerea referitor la invatamintul din romania, eventual se poate face o paralela( pentru cine poate sau cunoaste) fata de nivelul invatamintului de dinainte de 1989 ?


16-10-2006 14:40:18
   
?? stefan_o
Cont Sters

Inregistat: 03-03-2006
Mesaje: 423
as putea in schimb sa-mi exprim parerea despre educatia care o faci..pe saitul vostru .ala cu fetitze..care se dezbraca in fata webului..(bineinteles pe banI!)

16-10-2006 15:30:55
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002

da_si_nu a scris:

referitor la educatie..

va puteti exprima parerea referitor la invatamintul din romania, eventual se poate face o paralela( pentru cine poate sau cunoaste) fata de nivelul invatamintului de dinainte de 1989 ?


si mai adaug...
obligativiteatea, gratuitatile, contra facultativ si cu plata..
Este obligat statul sa suporte ( si cit anume ?) cheltuielile cu educatia cetatenilor.. ?


16-10-2006 16:49:10
   
?? Soryn
Cont Sters

Inregistat: 04-03-2006
Mesaje: 874

da_si_nu a scris:


da_si_nu a scris:

referitor la educatie..

va puteti exprima parerea referitor la invatamintul din romania, eventual se poate face o paralela( pentru cine poate sau cunoaste) fata de nivelul invatamintului de dinainte de 1989 ?


si mai adaug...
obligativiteatea, gratuitatile, contra facultativ si cu plata..
Este obligat statul sa suporte ( si cit anume ?) cheltuielile cu educatia cetatenilor.. ?



gratuitatea educatiei , arata  egalitatea posibilitatilor
dupa asta se vede cat de civilizat e un stat si ce viitor va avea

ce preferati , sa traiti intro tara  cu majoritatea analfabeta?inculti?brutali?agresivi?


16-10-2006 23:42:04
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
din 1997, se pare ca a pornit un proces lent numit " plata studiilor" in paralel cu studi gratuite....
Invocind lipsa banilor s-au scos locuri cu plata la facultati urmind ca din ce in ce mai multe locuri sa fie cu plata, asta in acelas timp cu plata examenelor restante, a anilor repetati, chiar si plata cursurilor pentru cei care fac o a doua facultate....

asta in timp ce in grecia inca este gratuit invatamintul superior...iar la primele semne ca s-ar plati ceva...au aparut manifestatii ale studentilor, chiar si violente de strada...


17-10-2006 02:52:45
   
?? fii-a-mea
Cont Sters

Inregistat: 13-06-2005
Mesaje: 505

da_si_nu a scris:

din 1997, se pare ca a pornit un proces lent numit " plata studiilor" in paralel cu studi gratuite....
Invocind lipsa banilor s-au scos locuri cu plata la facultati urmind ca din ce in ce mai multe locuri sa fie cu plata, asta in acelas timp cu plata examenelor restante, a anilor repetati, chiar si plata cursurilor pentru cei care fac o a doua facultate....

asta in timp ce in grecia inca este gratuit invatamintul superior...iar la primele semne ca s-ar plati ceva...au aparut manifestatii ale studentilor, chiar si violente de strada...

diferentele intre invatamantul de acum si cel dinainte de '89 nu sunt prea mari si in nici un caz in favoarea perioadei actuale ( din pacate !) dar intre un invatamant instructiv si real eficient si cel de la noi e o prapastie criminala...de care dascalii nostri dragi si scumpi nu sunt straini din pacate!


17-10-2006 13:14:44
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
am rasfoit citeva manuale .....cele de pe care am invatat eu si cele actuale..
am observat o mare diferenta intre continutul acestora.Se preda materia mai "indesat" pentru a comprima anii de studiu ?

adevarul este poate ca tara nu are nevoie de invatati....
poate UE nu are nevoie de "destepti" , necesare sunt bratele de munca..


17-10-2006 15:08:18
   
SandieShaw
Femeie

Moderator

Inregistat: 15-11-2005
Mesaje: 4000
subiectul e foarte atractiv pentru mine... dar deocamdata nu am timp sa ma concentrez la toate chestiunile ridicate... apropo insa de "bratele de munca" pe care le vrea UE.. este cert astazi, si la noi, nu numai in Occident... candidatul ideal la un post nu e posesorul unei gindiri de tip speculativ, comparatist, profund, ci tipul care reuseste sa-si targeteze instrumentele intelectuale, cognitive pe obiectivele care ii sint puse in fata, cu alte cuvinte pragmaticul, eficientul, motivatul
cit fac invatamintul si programul de instruire pentru tineri din acest punct de vedere... aproape nimic... de-asta pe piata muncii au cistig de cauza tinerii care in timpul studiilor au muncit in paralel sa cistige un banut.... ei au mirosit "piata muncii" si s-au pliat (unii, desigur) la solicitarile ei fiecare cum a putut si a inteles


17-10-2006 18:44:14
   
?? fii-a-mea
Cont Sters

Inregistat: 13-06-2005
Mesaje: 505

da_si_nu a scris:

am rasfoit citeva manuale .....cele de pe care am invatat eu si cele actuale..
am observat o mare diferenta intre continutul acestora.Se preda materia mai "indesat" pentru a comprima anii de studiu ?

adevarul este poate ca tara nu are nevoie de invatati....
poate UE nu are nevoie de "destepti" , necesare sunt bratele de munca..

depinde ce intelegi prin exprimarea "destepti" si "brate de munca"...daca destept inseamna informat,instruit,capabil de a te adapta la noile cerinte atunci cu siguranta UE are nevoie de ei ;daca interpretarea este aceea de a avea o diploma doar ca sa ai o patalama la mana pe care sa o fluturi prin CV_uri atunci e clar ! n-au ce face cu asa ceva...daca la brate de munca intelegi capacitatea de a lucra cu efort sustinut,organizat si serios atunci cu siguranta ca UE de asa ceva are nevoie!in schimb daca e vorba doar de forta bruta care sa faca ceva ce INCA masinile nu pot face atunci cred ca e de prisos sa spun ca cei din UE au de unde alege din lumea asta larga si inca din natiuni mai inzestrate nativ decat cea a noastra...dar asta e darul nostru de a ne considera mai buni decat suntem si de a vedea conspiratii contra noastra atunci cand nu trebuie decat sa intelegem mecanismele unei civilizatii care a intrat in mileniul III...dar de care noi suntem atat de departe mai ales datorita mentalitatii...asta e crima pe care au comis-o cei 50 de ani de comunism a trecut vremea si vremurile peste noi fara sa constientizam ca focul nu se mai aprinde prin scanteile a doua pietre lovite iar mancarea se poate consuma si altfel decat fripta deasupra flacarii aprinse...


18-10-2006 12:59:04
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
asa de inapoiati sa fim ? sau asa se doreste sa ne consideram ?

21-10-2006 00:37:50
   
?? fii-a-mea
Cont Sters

Inregistat: 13-06-2005
Mesaje: 505

da_si_nu a scris:

asa de inapoiati sa fim ? sau asa se doreste sa ne consideram ?

da,la capitolul mentaliate suferim enorm...


21-10-2006 13:26:12
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
adica ne mai trebuie inca 20 de ani ... ?

21-10-2006 16:22:55
   
?? ariela
Cont Sters

Inregistat: 12-04-2006
Mesaje: 422
de ce <fii-a-ta>, avem mentalitati invechite:pt.ca mai avem morala, pt. ca nu am acceptat casatoriile intre acelasi sex, pt. ca nu se consuma atit de multe droguri (ca in occident), pt. ca nu acceptam perversiunile sexuale, etc., inseamna ca suntem invechiti, nu suntem in pas cu ,,moda''?Daca tot ce am enumerat mai sus inseamna sa ai o mentalitate ,,noua'', ma bucur ca nu am acceptat toate mizeriile occidentului.Prefer taranul roman cu o gindire sanatoasa, decit intelectualul occidental finutz, drogat si pervers.

Ultima modificare facuta de ariela (21-10-2006 17:32:28)


21-10-2006 17:29:09
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
ups..
sa se fi referit omul la atitudinea fata de munca ?
pai in acest caz chinezii...nu sunt invechiti ?

mentalitati invechite ? ups..pai japonezii se mai zbat oare intre ideeile de acum mii de ani si cele de azi ?

luam per ansamblu sau in general ?

ne referim la traditii sau specificul ppoporului ?

zau ca nu mai stiu ce sa inteleg..


21-10-2006 17:33:17
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002

ariela a scris:

de ce <fii-a-ta>, avem mentalitati invechite:pt.ca mai avem morala, pt. ca nu am acceptat casatoriile intre acelasi sex, pt. ca nu se consuma atit de multe droguri (ca in occident), pt. ca nu acceptam perversiunile sexuale, etc., inseamna ca suntem invechiti, nu suntem in pas cu ,,moda''?Daca tot ce am enumerat mai sus inseamna sa ai o mentalitate ,,noua'', ma bucur ca nu am acceptat toate mizeriile occidentului.Prefer taranul roman cu o gindire sanatoasa, decit intelectualul occidental finutz, drogat si pervers.



taranul roman care se inchina cind purcede munca, care se inchina la masa....
taranul roman care intra in primarie cu caciula in mina, care spune ca nu se cade sa zici cutare lucru ori sa faci anume fapta ?

taran= ?????


21-10-2006 17:40:59
   
?? fun-funny
Cont Sters

Inregistat: 29-09-2005
Mesaje: 763

ariela a scris:

de ce <fii-a-ta>, avem mentalitati invechite:pt.ca mai avem morala, pt. ca nu am acceptat casatoriile intre acelasi sex, pt. ca nu se consuma atit de multe droguri (ca in occident), pt. ca nu acceptam perversiunile sexuale, etc., inseamna ca suntem invechiti, nu suntem in pas cu ,,moda''?Daca tot ce am enumerat mai sus inseamna sa ai o mentalitate ,,noua'', ma bucur ca nu am acceptat toate mizeriile occidentului.Prefer taranul roman cu o gindire sanatoasa, decit intelectualul occidental finutz, drogat si pervers.


daca nu le acceptam ar insemna sa punem la zid jumatate din omenire...
daca le acceptam nu inseamna sa le si copiem...
doar sa fim toleranti...

am cunoscut o "evlavioasa"... nu traia decit prin slujbe si rugaciuni...
si cita ura avea in ea, si cum ii luceau ochii dupa barbatii altora ... si cit blestema...


21-10-2006 18:55:15
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
naspa este cainvatam prin imitare....
cu cit privesti mai mult un fenomen..cu atit mai mult te vei integra cu el..

sau ma rog nu este ceva prea general...
toleranta ..da posibilitatea la un moment dat ca fiecare sa alega fara a fi stigmatizat pentru alegerea facuta....
oare se va preda in scoli la ora de sexologie si despre lesbianism si homosexualism ?


21-10-2006 19:06:45
   
?? fun-funny
Cont Sters

Inregistat: 29-09-2005
Mesaje: 763
eu cred asa....
in primul rind din ce spunea ariela mai sus.. in afara drogurilor... nimic nu mi se pare o catastrofa...
altfel spus... a fi lesbiana sau homosexual... pina la urma, daca nu este un defect genetic.. este o optiune absolut libera ... Pe care asa cum o alege acum, asa o poate abandona mai tirziu.. e problema lor.

perversiunile sexuale? care ar fi alea? sa calaresti gainile? statuile?
acu', pastrind proportiile nu toti bem lapte de vaca? Daca X vrea sa-l suga direct din uger.. care-i treaba mea?
ideea este CU CE NAIBA ma deranjeaza pe mine ce faci tu in pat si cu cine faci? Daca nu m-as uita vesnic pe gaura cheii (eu as spune si cu jind :D)... habar n-as avea ce face vecina mea.

daca ariela se referea la alt gen de perversiuni... SPER CA NU!!!... atunci nu am replica potrivita...
fac doar ochii mari... si intorc spatele...


21-10-2006 19:16:34
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
pe la spate funny ?

iti recomand sa intorci privirea numai... :)

cind deschizi usa acasei...mirosul atit din afara cit si cel dinautru se va face simtit...
cel din afara va simtii "mirosul " casei iar cel din casa "mirosul" de afara....


21-10-2006 19:20:18
   
?? fun-funny
Cont Sters

Inregistat: 29-09-2005
Mesaje: 763
loool... vezi ce inseamna sa nu termin ideea? ma prinzi cu garda jos si o intorci... ca la BV :)...
M, intorceam spatele si ma duceam unde vedeam cu ochii... sa nu mai aud, sa nu mai vad.. "moralistii sexuali"...


21-10-2006 19:22:56
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
;)
noroc ca ne stim de mult..si nu cred ca pui la suflet astea...

moralistii sexuali...ca baba care mergea la biserica  ?


21-10-2006 19:25:12
   
?? fun-funny
Cont Sters

Inregistat: 29-09-2005
Mesaje: 763
da, ca baba aia... Lumea zice ca se incurcase cu ala de cinta prin biserica...
una peste alta nu-mi place (asa ca sa fiu blinda in exprimare)... sa fiu catalogata ca perversa doar fiindca EU fac ceea ce imi place.. iar TU, desi nu ai facut niciodata (deci habar nu ai cum este)... vii si scuipi...
repet, fac ce-mi place mie.. dar fara a te deranja pe tine in budoar, sanctuar.. sau naiba mai stie unde...


21-10-2006 19:34:04
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
corect...
dar vezi tu cum se cistiga capital politic ?
deschidem o problema....daca populatia lupta, birfeste, se zbate..atunci esteo problema ce trebuie speculata..
ia sa punem in planul electoral si asta ?


21-10-2006 19:38:33
   
?? ariela
Cont Sters

Inregistat: 12-04-2006
Mesaje: 422
Problema voastra ce faceti fetelor in intimitate si ce placeri sexuale aveti....pe mine nu ma intereseaza.Nu sunt deloc evlavioasa si nici sfinta, sunt un om normal, care face dragoste normal (si culmea...imi place tot ce e normal, nu am nevoie de perversiuni). Dar sa nu vina strainii in Romania si sa spuna ca romancele sunt cele mai ieftine femei, fac orice pe bani putini, (in occident perversiunile sa platesc mai scump).Nu suntem tara de prostituate.
M-am lovit de mentalitatea unori straini care credeau ca Romania e un fel de Paradis  Sexual, in care totul e permis.Nu suntem gunoiul sau WC-ul Europei, putina demnitate nu strica.

Ultima modificare facuta de ariela (21-10-2006 21:14:32)


21-10-2006 21:05:00
   
SandieShaw
Femeie

Moderator

Inregistat: 15-11-2005
Mesaje: 4000
Nu-mi fac griji pentru demnitatea femeii romane la capitolul asta... sint convinsa ca agentiile de escort se comporta precum companiile de taxi la aeroportul Otopeni...
Pentru liber-profesioniste (adica libere de peste), e mai putin cert, dar nici acolo nu mi-as face griji ca se injosesc fetele... dar in cuplu... intreb eu, faptul ca te dedai la "perversiuni" tine de demnitate sau de propria placere?


21-10-2006 21:14:06
   
?? ariela
Cont Sters

Inregistat: 12-04-2006
Mesaje: 422
Sandie...depinde de ce-si doresc cei doi, de cum vad ei placerea....sau de cit de inventivi sunt in intimitate si cit de mult se iubesc. Nimic nu e general valabil.....aici intervin nuantele.

21-10-2006 21:20:26
   
?? kawacadabrantul
Cont Sters

Inregistat: 15-09-2006
Mesaje: 906

ariela a scris:

Problema voastra ce faceti fetelor in intimitate si ce placeri sexuale aveti....pe mine nu ma intereseaza.Nu sunt deloc evlavioasa si nici sfinta, sunt un om normal, care face dragoste normal (si culmea...imi place tot ce e normal, nu am nevoie de perversiuni). Dar sa nu vina strainii in Romania si sa spuna ca romancele sunt cele mai ieftine femei, fac orice pe bani putini, (in occident perversiunile sa platesc mai scump).Nu suntem tara de prostituate.
M-am lovit de mentalitatea unori straini care credeau ca Romania e un fel de Paradis  Sexual, in care totul e permis.Nu suntem gunoiul sau WC-ul Europei, putina demnitate nu strica.


;) Ba tare mi-e teama ca sintem perceputi asa cum meritam... ca medie vorbesc (traind destul in Vest, indraznesc sa spun asta). Nu de alta, dar Romanica nu prea mai "exporta" nowadays altceva in afara de orfani si bagaboante :) - cu mai mult sau mai putin staif  (mai precis: centuriste ori asa-zise topmodele calcatoare de catwalk). "Normalele" mioritice nu apar, din pacate, in statisticile politiei din Verona ori Munchen, Ariela draga...


21-10-2006 22:46:13
   
?? fii-a-mea
Cont Sters

Inregistat: 13-06-2005
Mesaje: 505

ariela a scris:

de ce <fii-a-ta>, avem mentalitati invechite:pt.ca mai avem morala, pt. ca nu am acceptat casatoriile intre acelasi sex, pt. ca nu se consuma atit de multe droguri (ca in occident), pt. ca nu acceptam perversiunile sexuale, etc., inseamna ca suntem invechiti, nu suntem in pas cu ,,moda''?Daca tot ce am enumerat mai sus inseamna sa ai o mentalitate ,,noua'', ma bucur ca nu am acceptat toate mizeriile occidentului.Prefer taranul roman cu o gindire sanatoasa, decit intelectualul occidental finutz, drogat si pervers.

offf ! la grele incercari ma supui ...!
1.morala e de doi bani daca o afisezi dar nici prin minte nu-ti trece sa o si respecti asa cum se intampla la noi ( nu uita ca vorba aia cu "sa faci ce zice popa, nu ce face popa" e vorba din poporul nostru si daca tu crezi ca a aparut doar asa "de florile marului"...ma opresc aici);pe acolo nu prea am vazut lupi moralisti la ei "ce e in gusa si-n capusa";
2.la casatoriile intre cei de acelasi sex,mai asteapta putin ca doar am intrat in UE;
3.consumul de droguri e neobisnuit de ridicat pt. o tara cu venituri atat de mici...mai citeste si tu statisticile;
4.perversiunile sexuale...?esti sigura ca esti bine informata pe tema asta...de ce crezi ca ne viziteaza tot mai multi pedofili?;
5.taranul roman isi exerseaza tot mai des gandirea sanatoasa in carciumile care n-au evoluat nici acum in sec.xxI;
mentalitatea "noua" cum iti place tie sa ironizezi se refera la open mind, capacitatea de a te adapta fluxului tot mai abundent de informatii,constientizarea ca trebuie sa te increzi mai mult pe capitalul pe care il reprezinti tu ca individ si nu sa astepti pomana de la stat,sa nu te incorsetezi in prejudecati,sa nu crezi ca traditia inseamna anchilozarea spiritului si multe altele draga mea...inclusiv sa nu consideri apelativul "draga mea" drept o cerere in casatorie,sau mai rau!o forma de a atenta la bunele tale moravuri...


22-10-2006 09:00:07
   
?? fii-a-mea
Cont Sters

Inregistat: 13-06-2005
Mesaje: 505

ariela a scris:

Problema voastra ce faceti fetelor in intimitate si ce placeri sexuale aveti....pe mine nu ma intereseaza.Nu sunt deloc evlavioasa si nici sfinta, sunt un om normal, care face dragoste normal (si culmea...imi place tot ce e normal, nu am nevoie de perversiuni). Dar sa nu vina strainii in Romania si sa spuna ca romancele sunt cele mai ieftine femei, fac orice pe bani putini, (in occident perversiunile sa platesc mai scump).Nu suntem tara de prostituate.
M-am lovit de mentalitatea unori straini care credeau ca Romania e un fel de Paradis  Sexual, in care totul e permis.Nu suntem gunoiul sau WC-ul Europei, putina demnitate nu strica.

guritza ! dar ce reprezinta pt. tine PERVERSIUNI...? dar te rog, nu umbla la dictionar ca se prinde...cu alte cuvinte nu folosi termeni decat DUPA ce le stapanesti bine intelesul...aviz amatorilor, sau dupa caz, amatoarelor ca de profesioniste nu ma leg ca aste's ale draq...


22-10-2006 09:06:30
   
?? fii-a-mea
Cont Sters

Inregistat: 13-06-2005
Mesaje: 505

ariela a scris:

Sandie...depinde de ce-si doresc cei doi, de cum vad ei placerea....sau de cit de inventivi sunt in intimitate si cit de mult se iubesc. Nimic nu e general valabil.....aici intervin nuantele.

inclusiv ghilimelele puse de sandie...sa fie oare din pura intamplare?


22-10-2006 09:08:00
   
?? fun-funny
Cont Sters

Inregistat: 29-09-2005
Mesaje: 763
tot ce mintea ta refuza sa faca (nu trupul!!!)... il consideri ca fiind o perversiune...
si cum niciodata sa nu spui niciodata - daca o intimplare din viata ta... care, surprinzator... poate fi chiar momentul in care IUBESTI cu adevarat ... - te determina sa faci ceva ce nu concepeai pina atunci... acel lucru devine peste noapte o placere...


22-10-2006 20:33:53
   
?? fii-a-mea
Cont Sters

Inregistat: 13-06-2005
Mesaje: 505

fun-funny a scris:

tot ce mintea ta refuza sa faca (nu trupul!!!)... il consideri ca fiind o perversiune...
si cum niciodata sa nu spui niciodata - daca o intimplare din viata ta... care, surprinzator... poate fi chiar momentul in care IUBESTI cu adevarat ... - te determina sa faci ceva ce nu concepeai pina atunci... acel lucru devine peste noapte o placere...

eu credeam ca o perversiune este practica sexuala devianta comportamental ( atentie! prin asta se intelege ceea ce nu este comun unei mase largi de indivizi...deci nu are o conotatie neaparat psihiatrica sau psihologica),fara de care un individ este INCAPABIL de a initia,de a sustine si finaliza actul sexual...restul e variatie pe aceeasi tema... ;)


23-10-2006 11:43:33
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
PERVERSIĂšN//E ~i f. v. PERVERSITATE. ♢ ~ sexuală săvârşire de acte nefireşti Ă®n viaţa sexuală.

asa zice dexul...
la naiba..noi sa vorbim dupa dex..sau dexul sa se modifice dupa ce zicem noi ?

ah..iar sunt 2 variante si 4 posibilitati.....


20-12-2006 05:37:32
   
?? fun-funny
Cont Sters

Inregistat: 29-09-2005
Mesaje: 763
citeam odata in Hustler la rubrica Scrisori de la cititori..
"nu poate face dragoste cu mine decit daca sint pe ciclu... iar cind nu sint ... cumpara, face rost de singe de la macelarie"...

cred ca termenul de perversiune si-a pierdut sensul dat de dex...
cred ca mult mai apropiat ar fi cel de comportament deviant...


20-12-2006 18:55:56
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
da..puterea exemplului este mare....este enorma..

ma uitam deunazi pe internet pentru un wallpaper...

am gasit uimita destule care semanau izbitor de mult cu o creeatie de a mea....( :) propie si personala )..
ideea nu este ca as fi eu plagiata....
ideea este ca aceleasi imagini.....gesturi, trairi.....le pot pune oameni diferiti  din tari diferite....acelas aranjament...aceeasi idee...

cred ca am fost educati sa ne imaginam caminul cu foc in el...cu lumanari, braduti.....
ori asta vine deundeva dintr-un loc al subconstientului comun...


20-12-2006 19:10:15
   
SandieShaw
Femeie

Moderator

Inregistat: 15-11-2005
Mesaje: 4000
Sigur asta e un fel de comportament sexual foarte rar intilnit, l-am putea numi deviant mai ales pentru simularea starii menstruale... Ceva totusi nu ma multumeste nici in definitia din dex... ce anume stabileste demarcatia intre firesc si nefiresc.. Funny,  daca ai fi intrebat-o pe bunica sau poate chiar pe mama ta daca sexul anal intr-un cuplu (mai ales conjugal) este firesc sau nefiresc ce crezi ca ti-ar fi raspuns?... Astazi sint doar putini cei care considera sexul anal o perversiune... Nici despre sexul oral n-as baga mina in foc... Acuma sigur, depinde si din ce editie a DEX-ului a citat da&nu... :D:D

20-12-2006 19:16:47
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
:)
DEX ONLINE......
se gaseste usor in google...
pacat ca nu este setat forumul sa facem trimitere exact acolo...

Ultima modificare facuta de da_si_nu (20-12-2006 19:24:36)


20-12-2006 19:21:11
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
asta este creeatia mea..




20-12-2006 19:27:03
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
si asta am gasit ulterior...



20-12-2006 19:27:53
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
si asta...



20-12-2006 19:28:25
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
educatia...ne ajuta......sa ne creem anumite imagini care vom crede ca vin dinauntrul nostru.....ca sunt o creeatie a nostra...

imi amintesc inca videoclipul  "the wall " al lui PINK FLOYD....
...toti..educati sa fim la fel.........


20-12-2006 19:32:24
   
Pagini:  1 2    
Mergeti la