Forum
- pur si simplu -
Inceput | Cautare | Inregistrare | Conexiune

Nu sînteti conectat.
Forum / Discutii Diverse / Ultima carte citita    
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5

PeterPan 63
Barbat

Intretin discutiile

Inregistat: 09-06-2005
Mesaje: 3359

iubareata a scris:


De ce sa nu stim daca sa ne temem sau nu de moarte?

Iubareato, asa cum nu te temi de rasaritul sau apusul soarelui, la fel n-are rost s-o faci vizavi de moarte, ca vine oricum, nu i te poti impotrivi, mai degraba sa-ti fie frica de perioada dinainte, aidoma temerior fata de ziua ce va sa vina, nu de limitele ei.


04-03-2010 09:17:20
   
?? Lake
Cont Sters

Inregistat: 29-10-2007
Mesaje: 1750
De acord cu tine, PeterPan. Teama de moarte nu ne foloseşte la nimic. Mai curând, poate ar fi util să trăim în aşa fel încât, oricând va veni moartea, să fim împăcaţi interior pentru ceea ce am trăit până atunci, nu să ne târguim pentru încă un minut sau două.
Ce ne aduce împăcarea interioară cu viaţa trăită? Cred că fiecare are propriile sale "repere". Pentru unii poate fi sexul, cum spunea şi MarianMandache, pentru alţii cărţile (ca să păstrăm subiectul topicului), sau credinţa, sau familia, ezoterismul, sau diverse experienţe, de orice natură ar fi ele.

Din ce am citit eu, dragă Iubăreaţo, experienţele din moartea clinică au şi explicaţii ştiinţifice (mai mult sau mai puţin complete), ezoterice, religioase, etc. Partea interesantă pe care am constatat-o este aceea că fiecare om pare a avea experienţe care se mulează pe sistemul religios în care crede. Mă întreb dacă nu cumva experienţa morţii este ceva pe care nu îl putem pricepe cu mintea noastră, ca atare ea o "traduce" în termenii cei mai inteligibili ei. Iar dacă ar fi aşa, atunci încercarea de a înţelege raţional acest eveniment devine superfluă.


20-03-2010 12:03:58
   
?? marianmandache
Cont Sters

Inregistat: 17-07-2009
Mesaje: 2203
De acord cu tine , Lache ! Dar ,vezi tu ,unii le au si cu sexul si cu cartile .
Si jucau ,carti, pe sume mari ,nu asa ...
Mai oameni buni , viata e numai cat traiesti si numai aici ,pe pamant .Nu-i viata de apoi , reincarnare  sau stiu eu ce 2012 .Care ar fi dovezile unei alte existente ? Ce mare spirit din trecut  s-ar fi reincarnat si noi nu-l stim ?


20-03-2010 12:52:39
   
?? Lake
Cont Sters

Inregistat: 29-10-2007
Mesaje: 1750
Şi care sunt dovezile că NU e aşa? ;)

Dacă eu nu am văzut un extratarestru, nu înseamnă că el nu există.

Am întâlnit argumente pentru faptul că există doar ceea ce trăim acum. Am întâlnit argumente şi pentru faptul că există ceva după moarte (sub diverse forme, gen judecată + viaţă de apoi, reîncarnare, energie, universuri/planuri paralele, etc.) Fiecare argument este în acelaşi timp credibil (din anumite puncte de vedere) şi contestabil (din alte puncte de vedere).
Eu cred că fiecare e liber să creadă ce doreşte, ce i se pare lui că ar fi mai plauzibil. Dacă cineva crede un lucru pe care eu nu îl cred, nu înseamnă că e prost. :) Înseamnă doar că vede lucrurile diferit de mine.


20-03-2010 14:27:26
   
?? marianmandache
Cont Sters

Inregistat: 17-07-2009
Mesaje: 2203
Astea's supozitii. Atlantida ,Insula Pastelui  ,Piramidele ,numai cateva ex ,
Ce dovezi se vor,ca nu a existat Atlantida ,Ce dovezi se dau ca acele constructii din piatra ,de pe Insula.. au fost facute de extaterestri ,se
PRESUPUNE ca acele piramide au fost facute de ...ALTII .
Vezi doamne ,erau prea avansate pt acele timpuri .Unii au venit cu explicatii halucinante ,iar noi , imensa majoritate ,ne gasind explicatii logice
,dam vina pe EXTRATERESTRI (interesanta denumire )
FIZICA ,MATEMATICA ,ASTRONOMIE ,CHIMIE etc, sunt materii (stiinte ce trebuiesc elucidate)


20-03-2010 16:47:02
   
?? Lake
Cont Sters

Inregistat: 29-10-2007
Mesaje: 1750
Sunt oameni care consideră Atlantida o supoziţie, având argumente pentru asta, argumente pe care EI le consideră irefutabile... pentru EI.
De asemenea, sunt oameni care consideră Atlantida ceva real, având argumente pe care EI le consideră irefutabile... pentru EI.

Nimic nu este garantat 100% în lumea asta, fiecare dintre noi alegând ce i se pare lui mai plauzibil (logic) şi respingând ceea ce i se pare mai puţin plauzibil (supoziţie).

Fizica cea exactă se dovedeşte, pe măsura trecerii anilor, un teren tot mai incert. Tot ce era imuabil până la Maxwell, se transformă pe zi ce trece într-o sumă de probabilităţi. Interesant este că descoperirile făcute în ultimul secol pe filiera fizicii cuantice şi a teoriei supercorzilor se apropie tot mai mult de ceea ce susţine metafizica orientală de câteva mii de ani. :)

Ştiinţa exactă a matematicii, în afara faptului că deschide mai mult câmpuri teoretice decât practice (:)), s-a blocat şi ea ajungând la celebra ecuaţie care nu a putut fi rezolvată şi care, odată abordată din alt unghi decât cel considerat "logic" şi "exact", a deschis un nou orizont în matematică, unul aflat mult mai mult pe tărâmul supoziţiilor.

Astronomia şi chimia sunt considerate de unii ştiinţe exacte. Alţii le categorisesc ca fiind ciuntiri ale unor ştiinţe considerate de ei mai complexe, anume astrologia şi alchimia. Sigur, astronomia şi chimia oferă repere destul de exacte pentru modul de gândire cu care am fost deprinşi de mici, pe când astrologia şi alchimia (mai ales la modul în care sunt vulgarizate în viaţa cotidiană) par a oferi poveşti şi supoziţii. Totuşi, nu o dată am avut ocazia să găsesc un răspuns exact la o problemă concretă cercetând astrologia, acolo unde astronomia nu mai era în stare să ofere o soluţie. La fel, am găsit răspunsuri la probleme concrete în alchimie, acolo unde chimia nu mai avea demult ce spune. Până la urmă, e posibil ca astrologia şi alchimia să fie tot ştiinţe exacte care, de-a lungul mileniilor, au fost îmbrăcate într-o mitologie şi terminologie care pare fără sens pentru noi astăzi.

Am cunoscut destui oameni care, atunci când am încercat să le explic principiile de bază ale mecanicii cuantice, s-au uitat la mine ca şi cum le spuneam cele mai neruşinate basme. Şi în ceea ce priveşte televiziunea, înţelegerea a "evoluat" de la "mici omuleţi închişi în cutie" la... nu ne mai punem problema cum se transmite imaginea. Asta nu înseamnă că am înţeles sau ştim, doar că luăm de-a gata. Iar pentru un om care nu a văzut în viaţa lui o imagine la televizor, a-i povesti despre asta ar stârni aceeaşi reacţie de neîncredere pe care o poate stârni alchimia unui om din zilele noastre. :)

Indiferent de ceea ce alegem să credem şi ce alegem să nu credem, eu consider că e firesc să îi respectăm pe cei care cred diferit de noi. Faptul de a-l considera prost, sau slab de înger pe un om am care crede un lucru ce mie mi se pare fals, nu dovedeşte decât cât de mare e infatuarea mea. Până la urmă, capacitatea mea de înţelegere este una prea mică şi limitată ca să pot pretinde, indiferent despre ce lucru că "eu ştiu EXACT cum e". Mereu ceva, chiar infinitezimal, îmi scapă. ;)

Ultima modificare facuta de Lake (21-03-2010 11:49:55)


21-03-2010 11:45:25
   
?? marianmandache
Cont Sters

Inregistat: 17-07-2009
Mesaje: 2203
Nimic nu este garantat 100% în lumea asta, fiecare dintre noi alegând ce i se pare lui mai plauzibil (logic) şi respingând ceea ce i se pare mai puţin plauzibil (supoziţie).



Indiferent de ceea ce alegem să credem şi ce alegem să nu credem, eu consider că e firesc să îi respectăm pe cei care cred diferit de noi. Faptul de a-l considera prost, sau slab de înger pe un om am care crede un lucru ce mie mi se pare fals, nu dovedeşte decât cât de mare e infatuarea mea. Până la urmă, capacitatea mea de înţelegere este una prea mică şi limitată ca să pot pretinde, indiferent despre ce lucru că "eu ştiu EXACT cum e". Mereu ceva, chiar infinitezimal, îmi scapă. ;)[/quote
  Imi place cum gandesti dar,nu pot fi de acord cu tine .
E posibil ca dupa o anumita (60ani) sa mai bati si campii .Mai vreau sa-ti spun ca ,am invatat matematica ,fizica si chime (poate nu suficient ) si imieste imposibil sa cred
asemenea lucruri .Speculatiile raman tot SPECULATII.
"La mijloc e multe interese "  Niciodata nu am excelat la capitolul "seriozitate"
Sper ca nu te superi .


22-03-2010 09:25:31
   
?? Lake
Cont Sters

Inregistat: 29-10-2007
Mesaje: 1750
Fiecare priveşte lucrurile cum crede, fireşte că nu am pentru ce să mă supăr, dragă Marian!

Oricum, ca fapt general, matematica, fizica şi chimia se bazează pe o sumedenie de speculaţii. :D

Indiferent de asta, eu cred că respectul faţă de cel care gândeşte altfel decât mine este esenţial. Una este să expun părerea mea cea diferită şi alta este să fac aprecieri legate de inteligenţa sau caracterul celui care gândeşte diferit de mine. Indiferent ce vârstă am eu şi indiferent ce vârstă are cealaltă persoană. :)


22-03-2010 16:22:15
   
Pagini: 1 ... 2 3 4 5    
Mergeti la